Необходими продукти:
*1 пакет спагети
*200 г бекон
*4 жълтъка
*100 мл животинска сметана
*4 с. л. настъргано сирене „Пекорино“
*сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода.
2. Беконът се нарязва на не много ситно и се запържва в сгорещен тиган.
3. Отцедената паста се сипва в тигана при бекона, сипва се малко от водата от варенето, за да спре процесът на пържене, разбърква се добре и се овкусява със сол и черен пипер.
4. Жълтъците се разбиват със сметаната.
5. Пастата се дръпва от огъня и тогава се добавя сместа от жълтъци и сметана. Разбърква се добре, разпределя се в чинии и се поръсва с настърганото сирене пармезан.
Прочетете още
- 11:00 „Потенциален убиец": Безумието на пътя край Телиш продължава, кой ще спре касапницата?
- 09:07 Красота или кич? Създадено с грижа място за отдих раздели пловдивчани СНИМКИ
- 10:00 Пикник по софийски: Камион на тревата, служител по нужда – градска идилия СНИМКИ
- 23:00 Дневен хороскоп за 28 май: Водолеи, не се тревожете