Необходими продукти:
*1 пакет спагети
*200 г бекон
*4 жълтъка
*100 мл животинска сметана
*4 с. л. настъргано сирене „Пекорино“
*сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода.
2. Беконът се нарязва на не много ситно и се запържва в сгорещен тиган.
3. Отцедената паста се сипва в тигана при бекона, сипва се малко от водата от варенето, за да спре процесът на пържене, разбърква се добре и се овкусява със сол и черен пипер.
4. Жълтъците се разбиват със сметаната.
5. Пастата се дръпва от огъня и тогава се добавя сместа от жълтъци и сметана. Разбърква се добре, разпределя се в чинии и се поръсва с настърганото сирене пармезан.
Прочетете още
- 20:02 Радост за всички! Откриха жива и здрава 20-годишната Стефи, изчезнала на Витоша
- 00:10 Два трамвая пометоха микробус с чужденци в София СНИМКИ
- 00:22 Столичанка алармира: тригодишно дете бе само навън късно вечер, къде бяха родителите? СНИМКА
- 23:00 Дневен хороскоп за 9 ноември: Лъвове, започнете един открит и честен разговор с партньора ви