Необходими продукти:

*1 пакет спагети
*200 г бекон
*4 жълтъка
*100 мл животинска сметана
*4 с. л. настъргано сирене „Пекорино“
*сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода.

2. Беконът се нарязва на не много ситно и се запържва в сгорещен тиган. 

3. Отцедената паста се сипва в тигана при бекона, сипва се малко от водата от варенето, за да спре процесът на пържене, разбърква се добре и се овкусява със сол  и черен пипер.

4. Жълтъците се разбиват със сметаната.

5. Пастата се дръпва от огъня и тогава се добавя сместа от жълтъци и сметана. Разбърква се добре, разпределя се в чинии и се поръсва с настърганото сирене пармезан.