Всеки човек има любимо ястие, а може би и няколко. Между другото, храната може да разкаже много за човек. Събрали сме знаменитости от различни времена и техните любими ястия на едно място.

Александър Пушкин

Едно от най-обичаните ястия на Пушкин са розовите палачинки. Пюре от цвекло или сок от цвекло придава на това ястие толкова необичаен нюанс.

Любими ястия на известни хора
 

Петър I

Петър Велики обожавал най-простите ястия, но той не пренебрегвал и деликатесите. Основният фаворит от всички ястия, които се приготвяли за него, била обикновената ечемична каша, сварена в обикновено или бадемово мляко.

Любими ястия на известни хора
 

Мария Антоанета 

Любимото ястие на последната кралица на Франция е горещ шоколад с бита сметана. Политиката е пълна със сладки зъби, но любовта към десерта на масата на Мария Антоанета е документирана във всеки детайл: чаши с горещ шоколад са изобразени в картините от онова време, десертът се споменава в книги и, разбира се, в писма.

Любими ястия на известни хора
 

Уелската принцеса Даяна

Уелската принцеса Даяна никога не е крила, че една от любимите й храни е боршът. Вярно, принцесата предпочиташе към него да се добавят кисело мляко и сметана. Странна вкусова комбинация.

Любими ястия на известни хора
 

Екатерина II

Тя е известна с любовта си към киселото зеле. Това ястие се сервира както като гарнитура към варено говеждо месо, така и като самостоятелна закуска, а също и зелева супа. Между другото, Екатерина Велика също измивала лицето си с марината - това направило възможно поддържането на тонуса на кожата й.

Любими ястия на известни хора