В САЩ, Мексико и Канада вече отброяват часовете до първото слънчево затъмнение за тази година.

Милиони хора в САЩ очакват събитието. 31.6 млн. души са на пътя на природното явление. От компания, която дава апартаменти и къщи под наем, казват, че 9 от 10 имота, които са в техния сайт и се намират на пътя на слънчевото затъмнение са дадени под наем. Хотелите са резервирани година по-рано за доста високи суми. Стаи в хотели с лоши условия достигат до цени от 500 до 900 долара за вечер.

 Данните от последното слънчево затъмнения в САЩ сочат, че в Нешвил, по време на явлението през 2017 година, населението на града се е увеличило с 35%.

В Далас, където затъмнението ще е на 100%, очакват около 400 000 посетители. Над 1 млн. души, в района на Ниагарския водопад, ще наблюдават явлението. Там власите са обявили извънредно положение, коли под наем няма, предава Нова тв.

Икономистите предвиждат, че влиянието над икономиката на САЩ, заради природния феномен, ще бъде 6 млрд. долара. Това ще се случи под формата на разходи за туризъм. Двойка дори е решила да сключи брак по време на слънчевото затъмнение.