Знаете ли, че средно производителите на какао печелят едва 6 на сто от стойността на шоколадов бар?
Две трети от световната доставка на шоколад идва от Западна Африка, но броят на потвърдените случаи на COVID-19 на континента сега нараства бързо. Пандемията изостря бедността на производителите на какао, което означава, че те не могат да инвестират в правилна защита от вируса.
Тази несигурност и смущения във веригата на доставки могат да застрашат бъдещето на производството на какао, която вече страда от последиците от изменението на климата и обезлесяването.
Базираната в Обединеното кралство благотворителна фондация Fairtrade казва, че е по-важно от всякога да подкрепя тези уязвими общности чрез закупуване на сертифицирани продукти на Fairtrade. Стопаните на Fairtrade печелят справедлива заплата и се възползват от по-високото качество на живот.
Прочетете още
- 12:08 Катастрофа между ТИР и бус на АМ "Тракия"
- 09:00 Професионалист на свободна практика: Брутална кражба посред бял ден в София ВИДЕО
- 10:00 ВИДЕО показва момента, в който пияният пловдивчанин пада с колата си в река Тунджа
- 10:45 Гондола на автопилот: камион вдигна каросерия, скъса кабели и продължи невъзмутимо