Знаете ли, че средно производителите на какао печелят едва 6 на сто от стойността на шоколадов бар?

 Две трети от световната доставка на шоколад идва от Западна Африка, но броят на потвърдените случаи на COVID-19 на континента сега нараства бързо. Пандемията изостря бедността на производителите на какао, което означава, че те не могат да инвестират в правилна защита от вируса.

 Тази несигурност и смущения във веригата на доставки могат да застрашат бъдещето на производството на какао, която вече страда от последиците от изменението на климата и обезлесяването.

 Базираната в Обединеното кралство благотворителна фондация Fairtrade казва, че е по-важно от всякога да подкрепя тези уязвими общности чрез закупуване на сертифицирани продукти на Fairtrade. Стопаните на Fairtrade печелят справедлива заплата и се възползват от по-високото качество на живот.