Снимка от софийските улици предизвика усмивки и почуда. На кадър, споделен в социалната мрежа Facebook, се вижда каруца, застигната от нелека съдба. Старовремското возило е качено на паяк. За ситуацията, заснета на ненадована улица, разкрива анонимен столичанин, като необичайната гледка буди вълна от коментари.

Много граждани приветстват властите, които са се заели с контролирането на движението на каруци в столицата. Не липсват и шеги на гърба на собственика на каручката. Трети столичани са разтревожени не на шега за съдбата на кончето, което не се вижда на снимката.

Вижте някои от мненията на столичани:

"Крайно време беше да се заемат с изпълнението на забраната към каруцарите в София. Наредбите са за всички", пише Румяна Т.

"Къде е конят?", чуди се Александра Н.
 
"Крайно време е да се спрат каруците! Пълно е с тях! И почти винаги конят е измъчван!", добавя Борислав Г.
 
"Не можеше ли скоба, а не паяк", чуди се Велизар Ч.
 
Често по улиците на столицата граждани остават възмутени от каруци и коне, които въпреки забраните продължават да се движат из града.

Припомняме, че регулацията на старовремските превозни средства, забранавяща преминаването им през София, бе въведена на 1 юни 2022 г.
 
Преди това тя се отнасяше само за предвижването им в центъра на столицата. С наредбата регламентиран беше и контролът над нарушителите. Тя предвижда задържане за превозното средство и конят на нарушителите. Като животното трябва да бъде поемано от "Екоравновесие" до поискване от собственика. За да си го получи обратно обаче нарушителят ще трябва да заплати разходите за отговорно пазене, отглеждане и лечение.