Премиерът на Великобритания Кийр Стармър позволи на децата си да си вземат нова котка, докато живеят на Даунинг стрийт 10, след „дълго лято на преговори“ за куче.

Премиерът каза, че синът и дъщеря му са настоявали за немска овчарка, но вместо това той успял да ги убеди да си купят сибирско коте.

„Имаше дълго лято на преговори, напред-назад, различни опции“, разкри той в интервю на BBC. "Но сега решихме – и това беше договорено след дълги преговори – казах, че ще влезем в стаята и ще го оправим – сега ще вземем коте вместо куче.

За Лари, прочутата котка на Даунинг Стрийт 10 и главен мишелов на британското правителство, това няма да е първия път, в който трябва да се сблъсква с нов котарак в квартала. Когато спечели изборите Стармър и семейството му взеха със себе си и тяхната семейна котка на име ДжоДжо, за когото премиерът по-рано каза, че е „почитан“ от тийнейджърите си.

Новото коте ще се присъедини към дълга редица от домашни любимци с достъп до сърцето на Даунинг стрийт.

Лари се превърна в нещо като знаменитост през последното десетилетие, като често се появяваше на улицата по време на важни политически моменти, като главен мишалош на британското правителство. Котката Лари е осиновена от приют и служи в резиденцията на британския министър-председател от 2011 г., като успя да бъде главният мишелов на всички премиери от тогава. Той отвори акаунта си през февруари 2011 г.

GlasNews.bg припомня, че през 2022 г., по време на управлението на Борис Джонсън, дори котаракът Лари поиска оставката на министър-председателя.

И котаракът от Даунинг стрийт Лари поиска оставката на Джонсън СНИМКА

Миналата седмица стана ясно, че Даунинг Стрийт вече се готви за погребението на котарака Лари, който сега е на 17 години. В момента той е в добро здраве, казва персоналът, който се грижи за него, но властите на острова често подготвят плановете за погребенията предварително, най-вече за кралското семейство.