Главният мишелов на британското правителство котаракът Лари призова в профила си в Туитър за изгонването на британския премиер Борис Джонсън от резиденцията му на Даунинг стрийт на фона на политическата криза в страната.

„Време е да сложим край на този фарс. Казах на полицая отвън, че в къщата ми живее заселник, който трябва да бъде изгонен…“, каза котката в Twitter.

Котката Лари е осиновена от приют и служи в резиденцията на британския министър-председател от 2011 г., като успя да бъде главният мишелов на трима премиери: Дейвид Камерън, Тереза ​​Мей и Борис Джонсън. Той отвори акаунта си през февруари 2011 г.

Като че ли Борис Джонсън чу котарака Лари, защото малко след неговото "изявление" той обяви, че ще подаде оставка като министър-председател на Великобритания. Джонсън ще продължи да изпълнява функциите на премиер до есента.

Борис Джонсън подава оставка!

Припомняме, че вчера министърът на здравеопазването на Великобритания Саджид Джавид заяви, че не може да продължи да работи в правителството с чиста съвест. Такова изявление беше направено след скандала с бившия заместник-министър на външните работи по европейските и американските въпроси Кристофър Пинчър, който устрои пиянска свада в един от елитните лондонски клубове. Някои министри призоваха Джонсън да подаде оставка.

The Guardian: Джонсън завлича Великобритания в гроба