Бразилски екстрасенс, който успешно предсказа глобалното прекъсване на работата на Microsoft, заяви, че Третата световна война може да е на хоризонта поради появата на технологията на електромагнитните импулси (EMP).

36-годишният Атос Саломе, който често е наричан „живият Нострадамус“, и преди е имал редица предсказания, които са се оказали верни.

Сред тях са предвиждането на пандемията от коронавирус, както и придобиването на Twitter от Елон Мъск, а сега той предупреждава, че способността на водещите държави да предизвикват технологични смущения може да доведе до Трета световна война.

Саломе заяви, че светът може да стане свидетел на ескалация на използването на изкуствен интелект във военните стратегии, най-вече от страна на Иран и Израел.

Той каза: „В зависимост от начина на използване, изкуственият интелект може да служи като инструмент за поддържане на мира или да изостри конфликтите“.

Той добави, че приемането на технологията за ЕМП от други държави, включително САЩ, Русия, Китай и дори Северна Корея, според него показва преминаване към форми на война, които могат да се съсредоточат върху дестабилизирането на глобалните системи за сигурност.



Неговата прогноза за Трета световна война включва използването на електромагнитни удари, водещи до сценарий на „тридневен мрак“, който би парализирал електронната инфраструктура в целия свят.

Ако това се случи, подобно прекъсване на електрозахранването може да доведе до срив на обществата в много други държави по света.

Електромагнитното поразяване, специализирано средство, предназначено за унищожаване на информационни системи, е оръжие, което може да направи електронните устройства безполезни, без да вреди на хората или сградите.

Обикновено предизвиквано от експлозии на големи височини, ЕМП взаимодейства с магнитните полета на Земята и създава импулси, които могат да нарушат и повредят електронното оборудване и инфраструктурите.

"Живият Нострадамус" твърди, че огромен астероид приближава Земята утре



По време на Студената война както САЩ, така и Съветският съюз разглеждаха ЕМП като инструмент за извеждане от строя на вражеската инфраструктура, без да се причинява пряка вреда.

През 1962 г. САЩ взривяват ядрена бойна глава с мощност 1,4 мегатона в рамките на експеримент, известен като Starfish Prime, високо в атмосферата на 400 км над Тихия океан.

Експлозията - най-мощното ядрено изпитание на голяма височина в света - създаде достатъчно силно електромагнитно поле, което наруши глобалните радиокомуникации, доведе до повреда на първия британски сателит Ариел-1 и до изгасване на уличните лампи на земята в Хавай.

В днешно време съществуват устройства, които са способни да възпроизвеждат ефектите на ЕМП, което увеличава заплахата в съвременните технологично зависими сценарии.

Съществуват неядрени локални ЕМП устройства, които действат чрез освобождаване на взрив от енергия в радиочестотния или микровълновия спектър, който може да претовари и повреди електронни компоненти и системи.

Те обаче са ефективни само в малък мащаб, като нарушават функционирането на малък град.

Но значението на ЕМП остава значително, тъй като има потенциал да дестабилизира отбранителните и комуникационните системи.

„Живият Нострадамус" твърди, че човечеството ще научи за други форми на живот през 2028 г.



Последната му прогноза идва след като той говори пред MailOnline, като твърди, че САЩ и Китай може да се насочат към конфликт, заявявайки, че две важни събития могат да доведат до ескалация.

Той каза: „Единият случай е Южнокитайско море, което може да се превърне в нестабилно, тъй като този район се характеризира с напрежение по отношение на територията и военното присъствие.

„От друга страна, голяма кибератака, която може да доведе до невъзможност за функциониране на такива структури или да атакува сигурността на дадена държава, може би ще бъде непредвиденият повод за война.

Саломе заяви, че подобни заплахи са реални и предупреждава за по-коварна заплаха, като казва, че Китай е развиващ се пазар, който „все повече си сътрудничи с Русия“.

Той добави: „Този съюз, породен от дълбоко вкоренен личен интерес и общ дух на антизападен империализъм, е способен да превърне регионалния конфликт в тотална световна война.

„Особено Азия, която се характеризира с бързи темпове на икономическо развитие и голямо геополитическо значение, се разглежда като нестабилен регион и като гореща точка, способна да разпали международен конфликт“.

Превод: GlasNews