Да живее краля? Принц Андрю е „лобирал“ пред кралица Елизабет II да спре Чарлз да стане крал на Англия. Това разкрива нова книга. 

В ексклузивната биография „Камила, херцогиня на Корнуол: От изгнаник до бъдеща съпруга на кралицата“ авторката Анджела Левин твърди, че Андрю е заговорничил с принцеса Даяна и бившата му съпруга Сара Фъргюсън, за да попречи на Чарлз да бъде коронясан за крал, преди кралицата да умре, пише New York Post.

Според книгата, която описва подробно живота на Камила, Андрю категорично се е борил срещу брака на Чарлз и Камила - които сега са крал и кралица-консорт.

Вместо Андрю да стане крал, Уилям щеше да е на линия за трона - но само ако кралицата почине преди Уилям да навърши 18 години, твърди книгата.

Левин, която е написала множество биографии за живота на членовете на кралското семейство, приписва информацията на „висш вътрешен човек“, който казал, че Андрю е заговорничил с Даяна, за да „избутат принц Чарлз настрана“.

„Когато Даяна беше жива, чрез приятелството си със съпругата на Андрю – Сара, тя заговорничеше с Андрю да се опита да отблъсне Чарлз. По това време Андрю е все още тийнейджър.

„Бяха мрачни и странни времена, когато параноята стана реалност”, споделя високопоставената фигура близка до кралското семейство пред авторката на книгата.

„Поведението на Андрю беше много, много негативно и изключително неприятно за кралица Елизабет, която не беше съгласна. Казаха ми, че това е един от редките случаи, когато той не е постигнал своето”, разказва Левин. „Той очевидно е бил много ядосан, че не може да управлява страната по някакъв начин и по тази причина показва враждебност към появата и приемането на Камила”, допълва авторката.

“Неприятен”, “подъл” и “отровен” са определения за Андрю, които могат да бъдат намерени в книгата. Предполага се, че Чарлз и Андрю са имали бурни отношения през годините, особено след като херцогът на Йорк беше лишен от военните си титли след случай на сексуално насилие и разкриване на връзки с Джефри Епщайн.

Дори на погребението на майка му на Андрю му беше забранено да носи военната си униформа. Откакто беше лишен от кралските си задължения, опозореният принц се истава извън медийното внимание, с изключение на прочувственото му съобщение за покойната му майка.

Превод: GlasNews