Бразилският екстрасенс Атос Саломе направи смело изявление за астероид, което се сбъдна. Ясновидецът обясни какво може да означава това за човечеството.

„Живият Нострадамус“ твърдеше, че астероид, „изобилстващ от богати материали“, ще прелети покрай нашата планета, пише Daily Star. 

По-рано през декември 2023 г. той съобщи, че маса от невиждани досега древни космически материали ще прелети близо до Земята и след това безопасно ще я премине. Изданието отбелязва, че астероид 2024 Mk с диаметър от 120 до 260 метра е бил забелязан на 16 юни 2024 г. Астероидът прелетя покрай Земята на 29 юни.

Атос Саломе, екстрасенс, „живият Нострадамус“, гадател, ясновидецЦял екран
Мъжът се превърна във водещ експерт в света на парапсихологията Снимка: Daily Star

Но астероидът 2011 UL21 предизвика най-голямо безпокойство. Обектът с диаметър 2310 метра е по-голям от 99% от всички известни обекти в близост до Земята. Той премина покрай нашата планета на 27 юни и в най-близката си точка беше повече от 17 пъти по-далеч от Луната.

„Астероиди като 2024 MK потенциално биха могли да съдържат маи изследване на космоса, привлече интереса на космическите агенции, които виждат тази възможност за задълбочаване на нашето разбиране за формирането на слънчевата система и напредък в технологиите, свързани с добиването на полезни изкопаеми в космоса“, казва Атос.

По-рано той заяви, че откриването на метали в астероидите ще доведе до началото на „нова космическа надпревара“.

„Този ​​астероид може да постави началото на фаза на конкуренция и сътрудничество в изследването на космоса“, добави той.

Зловещ дизайн: „Живият Нострадамус" видя скрити символи в новия портрет на Чарлз III

„Живият Нострадамус" смята, че слънчевото затъмнение може да излекува рак

„Живият Нострадамус": Луната може да е артефакт на напреднала извънземна раса

Още през април: „Живият Нострадамус" предупреди човечеството за три дни тъмнина