Саймън Чарлз Доранте-Дей, 56-годишен инженер от Куинсланд, който от много години твърди, че е тайното дете на крал Чарлз III и неговата Камила, след смъртта на Елизабет II отново започна активно да напомня за себе си, искайки от Бъкингамския дворец съгласие за ДНК тест, който да докаже роднинската му връзка с управляващата фамилия на Великобритания. Сега той заяви, че възнамерява да се срещне с принц Хари и съпругата му, тъй като те имат толкова много общи неща, като се започне с факта, че и двамата са изгнаници. Саймън Чарлз говори за това в интервю за Channel Seven.

"И двамата сме черни овце на кралското семейство, бих казал, че имаме тази връзка. И вярвам, че Хари ще бъде възприемчив към тежкото ми положение. Баща му ни прецака, той има претенции към Чарлз. Аз също. Първото нещо, което бих направил, ако ги срещна, е да ги прегърна силно - мисля, че имат нужда от това, за да бъда честен", каза Доранте-Дей.

Според мъжа "семейната" прилика на децата му с Уиндзор е ежедневно напомняне за кралицата и причина за тъга за нейната смърт.

Връщайки се към Съсекс, австралиецът добави:

„Повечето от критиките, с които се сблъскват, са направо несправедливи. Бях толкова ядосан, когато на Хари му казаха, че не може да носи военна униформа на погребението на баба си. Възможността всички ние да говорим един на един би било много... просветляващо ... Тъжно е. Всъщност ме вбесява, да не говорим, че той може да ми е доведен брат ... Когато хората казват, че изглеждал много нервен, мога да разбера защо, мога да кажа, че той се притеснява, че някой ще нападне Меган и кажи нещо, което ще я накара да реагира."

Меган Маркъл принц Харицял екран
Принц Хари и Меган Маркъл Снимка: Getty

Саймън направи паралели между херцогинята и съпругата му Елвиана, която често имаше проблеми заради външния си вид:

"Жена ми е същата, така че мога да разбера. Моят съвет към Хари е да я пусне, да остави Меган да каже това, което иска. Хората бяха расисти и безчувствени към Меган, тя трябва да се отплати на критиците, така че хората да не не я гледам отгоре. Той има черна жена. Казват, че няма расов проблем, но има. Хората са толкова невежи."

Доранте-Дей е роден на 5 април 1966 г. в Госпорт (Портсмут, Великобритания). Когато беше на осем месеца, той беше осиновен от местна двойка на име Карън и Дейвид Дей. Неговите осиновители, баба и дядо, Уинифред и Ърнест Боулдън, работеха за кралицата и принц Филип в едно от техните кралски семейства. Ърнест Боулдън също получи наградата за императорска служба.

Бабата на Доранте-Дей много пъти му е казвала, че е дете на Камила и Чарлз.

simon dorante-day, незаконен синцял екран
Принц Чарлз, Саймън Чарлз Доранте-Дей и Камила Паркър-Боулс Снимка: Facebook

Като възрастен Саймън проведе свое разследване, в резултат на което уж разбра, че Чарлз и Камила за първи път са се сближили през 1965 г., а не през 1970 г., както пишат историците и медиите. Мъжът твърди, че няколко месеца по-късно, малко преди раждането му, Камила изчезва от полезрението за поне девет месеца, а Чарлз е изпратен в Австралия.

Доранте-Дей заяви, че е бил с Камила до осем месеца, а майка му го е скрила от обществеността, използвайки членове на кралското семейство и служители по сигурността. Когато пораснал, бил даден за осиновяване.

Саймън каза, че си спомня, че са го прибрали вкъщи около Портсмут като дете. Там той прекарва известно време с жена, която смята, че е била Камила, докато служителите по сигурността и осиновителите му чакат отвън.

Превод: GlasNews