Декември сладкишите са още по-предпочитани. Дали заради много празнични дни, които предразполагат да се отпуснем и да си хапваме, или заради това, че сме затворени и имаме повече време да се развихрим в кухнята, е спорен въпрос.
Тук ще ви представим едно шоколадово изкушение, което има капацитета да стане любимо на всеки. Шоколадово, но не прекалено, с плътен, но не натъртваш вкус. Ще го харесат и любителите на шоколада и тези, които не си падат по прекалено тежки десерти.
Тиквеното брауни е перфектно, както за силен старт на деня, така и като допълнение към кафето с приятели. Да не пропускаме, че е идеално и за впечатляващ десерт след вкусна вечеря или обяд. Удобно се съхранява в хладилник и не губи вкусовите си качества след като престои няколко дни.
Ето и как да си го приготвите.
Съставки:
за тиквената смес:
100 г крема сирене
3 супени лъжици захар
1/2 чаена чаша тиквено пюре
1 яйце
2 супени лъжици брашно
1 брой ванилия
за брауни сместа:
175 г шоколад, нарязан или начупен на малки парчета
3 супени лъжици масло
1 кафена чашка захар
1 брой ванилия
2 яйца
1/2 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжичка сода
1/4 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Разтопете 1 супена лъжица краве масло и намажете хартията.
за тиквената смес:
- Разбийте крема сиренето, тиквеното пюре и захарта.
- Добавете яйцето, брашното, ванилията и канелата. Разбъркайте, докато сместа стане хомогенна.
за брауни сместа:
- Разтопете шоколада и маслото на водна баня.
- Свалете от котлона и добавете поетапно захарта, яйцето и ванилията, докато бъркате постоянно.
- Добавете брашното, содата и солта. Разбъркайте отново.
- Застелете тавата с хартия за печени, намазана с разтопено масло. Изсипете поетапно от брауни сместа и след това от тиквена смес и така редувате, докато свършат. Може с нож леко да смесите двете смеси в интересни кръгове.
- Печете 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като се охлади го нарежете.