Астролозите назоваха зодиакалните знаци, за които слънчевото затъмнение може да се превърне в опасен период в различни сфери на живота. По-добре е да избягвате конфликтите и да бъдете по-внимателни към емоциите си.
 
Астрологът Анджела Пърл каза кои три зодии трябва да бъдат по-внимателни през следващите дни и с какво точно.

Близнаци

Близнаците се съветват да бъдат особено внимателни по време на слънчево затъмнение. През това време могат да възникнат силни емоционални колебания и нестабилност. Близнаците трябва да обърнат специално внимание на вътрешния си свят и да се грижат за емоционалното си благополучие.

Лъв

Лъвовете са склонни да имат силен лидерски потенциал и страст. По време на слънчево затъмнение обаче това може да доведе до по-агресивно поведение или желание за контрол на ситуацията. Лъвовете трябва да внимават повече емоциите и амбициите им да не излязат извън контрол. Трябва да се стремят към баланс и спокойствие, за да избягват конфликти.

Скорпион

За Скорпионите слънчевото затъмнение може да бъде време на интензивна вътрешна трансформация. Скорпионите обикновено имат силна интуиция и вътрешна сила, но по време на затъмнение тези качества могат да бъдат засилени до крайност. Тенденцията да реагирате по екстремни начини или да се увличате в тъмните си мисли и емоции може да се увеличи. За Скорпионите е важно да се научат да управляват емоциите си и да не им позволяват да контролират ума им.