Любителите на т.нар. прогнози от „Балканския Нострадамус” Вангелия Гущерова твърдят, че през новата година ни очакват атаки с химическо оръжие и убийства на световни лидери. Между другото се споменава името на руския президент Владимир Путин, за когото се твърди, че е в опасност от човек от обкръжението на Кремъл. 

Прорицателката-мистичка от България Баба Ванга започва да описва страховити събития от бъдещето още от ранна възраст. Смята се, че тя е придобила „дара на ясновидството“, след като торнадо я е лишило от зрението. Има доказателства, че световни владетели като българския цар Борис III и съветския генерален секретар Леонид Брежнев са се консултирали с нея. И въпреки че тя почина през 1996 г., последователите продължават да четат бележките, оставени след нея, и да правят ужасни прогнози. Някои фенове твърдят, че тя е успяла да предвиди смъртта на принцеса Даяна, инцидента на подводницата Курск, атаката от 11 септември и пандемията от коронавирус, пише Daily Record.

Твърди се, че списъкът на събитията през 2024 г. може да включва убийството на руския президент Путин, за когото се твърди, че ще умре от ръцете на „съратник и сънародник“. Войната в Украйна ще продължи и ще има несигурност в света след Путин. Според пророчествата Европа ще бъде погълната от терористични атаки през 2024 г., като според някои интерпретации неназована „голяма държава“ ще извърши атаки с биологично оръжие.

Твърди се също, че гледачката твърди, че в Европа има голяма икономическа криза. Нарастващите дългове и геополитическото напрежение водят световната икономика до хаос. Баба Ванга предрича изменение на климата, през цялата 2024 година трябва да сме подготвени за ужасяващи природни явления.

Предвиждат се и атаки в киберпространството и критична инфраструктура – ​​електропреносни мрежи и водни резервоари.

Добрите предсказания на Ванга за 2024 г.

Положителните прогнози на Баба Ванга включват появата на нови лечения за болести като болестта на Алцхаймер и рак, както и пробиви в технологичния сектор, като например квантовото инженерство.

Тези прогнози не се ограничават само до 2024 г. През 2028 г. се очаква глобалният глад да бъде спрян, комунизмът да се върне през 2076 г., а до 2304 г. хората ще могат да пътуват във времето.

Но всичко това е примесено с доста скептицизъм. Например, през изминалата година Ванга също предсказа, че планетата ще бъде ударена от космическа буря, както и атаки с ядрено биологично оръжие. Но до края на годината остават броени дни...