За Гергьовден, както и за отминалия Великден, по традиция се готви агнешко.
Ако и вие сте сред почитатели на това крехко и чисто месо, със сигурност следващата рецепта ще ви допадне.
Продукти:
- агнешко бутче 2,500 кг
- сол
- 100 мл вода
- 100 мл бяло вино
- 125 г масло
- 1 чаена лъжичка червен пипер
За маринатата:
- 70 мл горчица
- 70 г мед
Приготвяне:
Месото се осолява и намазва с маринатата. След това се слага да престои в хладилник за два часа. Когато се маринова, сложете го в тавичка върху лозови пръчки (ако нямате такива може вишневи, а може и без пръчки) и го залейте с разтопеното масло, в което сте сложили и червения пипер.
Добавете виното, водата, увийте тавата с алуминиево готварско фолио и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за три часа или докато месото се сготви напълно.
Сервирайте с гарнитура от пресни картофки с копър и чесън или друга по ваше желание.
Да ви е вкусно!
Прочетете още
- 21:14 Мозайка от преди изригването на Везувий в Помпей ни напомня, че всички ще умрем
- 19:13 Фасове от небето: Младост гори, но не от страст
- 17:12 Столичанка в шок: Жена опита да вземе играчките на детето ѝ, напсува я СНИМКА
- 18:00 100 мотора – нито един човек: историята на един пост, който казва всичко