За Гергьовден, както и за отминалия Великден, по традиция се готви агнешко.

Ако и вие сте сред почитатели на това крехко и чисто месо, със сигурност следващата рецепта ще ви допадне.

Продукти:

- агнешко бутче 2,500 кг

- сол

- 100 мл вода

- 100 мл бяло вино

- 125 г масло

- 1 чаена лъжичка червен пипер

За маринатата:

- 70 мл горчица

- 70 г мед

Приготвяне:

Месото се осолява и намазва с маринатата. След това се слага да престои в хладилник за два часа. Когато се маринова, сложете го в тавичка върху лозови пръчки (ако нямате такива може вишневи, а може и без пръчки) и го залейте с разтопеното масло, в което сте сложили и червения пипер.

Добавете виното, водата, увийте тавата с алуминиево готварско фолио и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за три часа или докато месото се сготви напълно.

Сервирайте с гарнитура от пресни картофки с копър и чесън или друга по ваше желание.

Да ви е вкусно!