Кирил е артистичното име на Кирил Атанасов - едно от сравнително новите имена в каталога на музикална компания “Пайнер”. Притежава лиричен глас и предпочита да изпълнява попфолк песни с по-традиционен стил, модерен етно денс, както и български народни песни.

Подписва договор с “Пайнер”, като кандидатства с песента “Само мен” по негов текст и музика, която става и негов дебют. Записва дуетна песен с Таня Маринова - “С теб, Любов”, участва и в проекта на Юнона - “В друг живот”. За следващата си песен “Как ще си простиш” привлича откритието на компанията Данна. Представя и други хитови музикални заглавия, сред които “Такси”, “Гледай ме” и “Нищо”.

Специално за GlasNews.bg Кирил говори за последната си песен, която бе промотирана в дните около Великден, ще разберем какви са творческите му планове, дали подготвя музикален албум, разкрива кой е любимият му изпълнител.

- Съвсем наскоро ти представи новия си сингъл, носещ заглавието "За твоя информация". Как и откъде се породи идеята за тази песен?

- Здравейте, изключително ми е приятно! Тази песен се роди съвсем спонтанно. Бях в студиото да записвам друга песен, но композиторът ми пусна тази, харесах я и я направих.

- В сингъла пееш за раздяла и отмъщение. Няма как да не те попитам следното - това автобиографична песен ли е?

- Във всяка една песен има частица от моя живот или случка.

- Част от текста към песента гласи следното: "Градът за тебе щях да преобърна...". За кого би преобърнал града Кирил?

- В днешно време не знам дали си заслужава да се раздаваш на сто процента. За съжаление живеем в ужасно материален свят.

- В музикалното видео към новото ти парче виждаме Ивета Костова, както и Тина - две твои колежки. Как и защо избра те да участват в лентата?

- И с двете съм в приятелски отношения, предложих им, а те се съгласиха, за което им благодаря!



- Какво следва след "За твоя информация"?

- Ще издам, че подготвям песен, която хората знаят...

- На музикалната сцена ти дебютира с името Кирил Атанасов, което в последствие бе коригирано на Кирил. Кое наложи тази промяна?

- Честно казано по моя молба махнахме фамилията и се радвам, че моите продуценти нямаха нищо против. Просто ми харесва повече.

- Преди дни твоя колежка - Лорена, издаде дебютен музикален албум. Ти мислил ли си по този въпрос или на този етап още е рано?

- Аз имам песни за албум, но в днешно време си е лукс да направиш подобна стъпка. Хората се научиха, че всичко, което им трябва е в интернет и купуването на албуми вече е рядкост. А специално за Лорена искам да кажа, че има страхотен албум, имам го и си го слушам често.

Поп фолк певица продава албума си за благотворителност


- Коя твоя песен смяташ, че е трябвало да стане по-голям хит?

- Определено “С теб, любов” и “Как ще си простиш”. Това са песните, които определям, като моя визитна картичка.



- Какво за теб е музиката? На какво може да ни научи тя и на какво научи теб?

- За мен е начин на живот. Обожавам, когато ми дойде музата и започна да творя. Много хора не знаят, но аз съм автор на музиката на повечето мои песни.

- А с какво щеше да се занимаваш, ако не беше музиката?

- Няма да издавам, тъй като в момента действам по този въпрос...

- Кой е твоят най-любим изпълнител, този, който те е докоснал най-много?

- Обожавам да слушам ретро песните, в тях има емоция. Определено Преслава, Галена, Емилия. Имали са песни, които толкова силно са ми въздействали, като например “Тръгвай си” на Емилия и Денис Теофиков.

- Смяташ ли, че славата би ти повлияла негативно?

- Много е относително. Кой, както си го направи.



- Кое е твоето любимо занимание през свободното ти време?

- Разходки с приятели.

- Как се виждаш след 5 години - в личен и професионален план?

- Надявам се по - успешен.

- Благодарим ти за това интервю! Какво е твоето пожелание към читателите на GlasNews.bg?

- На първо място да са здрави, защото без здраве сме за никъде и да бъдат добри - няма по-голям кеф от това.

Интервю на Таню ЗАГОРЧЕВ