Американската поп икона Мадона, която е на 65 години, рискува да бъде изправена пред нов съдебен процес заради късно започване на концерт. Както пише списание Rolling Stone, позовавайки се на получени документи, в жалба, подадена във Вашингтон, трима фенове на певицата, които са купили билети за представлението, я обвиняват в нарушаване на закона. Знаменитостта закъсня с два часа и за двете си изпълнения в Capital One Arena в града миналия декември като част от нейното празнично турне.

Елизабет Халпер-Асефи, Мери Конобой и Нестор Монте-младши твърдят, че въпреки че е трябвало да излезе на сцената в 20:30 ч., Кралицата на попа е започнала изпълнението си едва в 22:30 ч. Халпер-Асефи похарчила $992,76 за билети в StubHub, докато останалите купили своите от Ticketmaster. Конобой похарчила $537,7 за два билета, а Monte платил $252,44 за два.

Ищците твърдят, че са се почувствали "измамени" и са били принудени да "напуснат концертите по-рано", лишени от възможността да се насладят на цялото шоу. Освен това те обвиниха певицата, че поддържа „гореща и неудобна температура в залата по време на представлението“.

Недоволните посетители на концерта казаха, че предполагаемите действия представляват "арогантната и пълна липса на уважение" на Мадона към притежателите на билети.

„По същество Мадона и Live Nation са най-лошият кошмар на потребителя“, се казва в съдебния иск.

На шоуто Мадона дава всичко от себе си, но дори и най-върлите й фенове са уморени от нейното закъснение. В делото се цитират и други примери за закъснения на Мадона.

"През годините в медиите и интернет се появиха множество статии, в които феновете се оплакваха, че Мадона не излиза на сцената няколко часа след обявения начален час на концертите си. За съжаление, не всички хора, които разчитат на рекламата на концерта, знаят за това“, се казва в документа.

Самата изпълнителка не отрича, че има вина. По време на турнето си във Вашингтон на 18 декември тя каза на публиката:

"Съжалявам, че закъснях... Не, не съжалявам, такава съм аз... Винаги закъснявам."