48-годишният американски рапър Майкъл Сантяго Рендър, по-известен със сценичното си име Килър Майк, беше задържан от полицията в Лос Анджелис направо на наградите Грами. 

Известно е, че рапърът пристигна на церемонията, защото спечели в три категории - за най-добра рап песен, най-добро рап изпълнение и най-добър рап албум. Както се оказа обаче, след като получи наградата, рапърът отиде в полицията, пише The Hollywood Reporter.

Майк е задържан в 16:00 часа, а четири часа по-късно му е повдигнато обвинение.

"Около 16 часа е задържано лице за физическа саморазправа. В момента лицето се разпитва. Не мога да потвърдя самоличността му, докато не бъде повдигнато обвинение. Разследването продължава", казаха от полицията след ареста.

Присъстващи и зрители на церемонията по връчването на Грами видяха как полицаите хващат рапъра с белезници и го отвеждат в стаята за сигурност на арената в Лос Анджелис, близо до ВИП входа.

По-късно полицията съобщи, че е идентифицирала заподозрения като 48-годишния Майкъл Рендер. Повдигнато му е обвинение за престъпление от 243(A) PC (бой) и е в процес на освобождаване.

Килър Майк е американски рапър, предприемач и социален активист. Роден на 20 април 1975 г. в Атланта, Джорджия, САЩ.

Майк за пръв път стана известен в музикалната индустрия в началото на 2000-те с издаването на дебютния си албум "Monster" (2003), който демонстрира характерния му стил на южняшки хип-хоп. Той продължи да издава успешни албуми, по-специално "I Pledge Allegiance to the Grind" (2006) и "RAP Music" (2012), като си сътрудничи с известни изпълнители като OutKast и T.I.

Освен с музикалната си кариера, той е известен със своя активизъм и открити възгледи по социални и политически въпроси. Той участва в различни масови движения, застъпващи се за социална справедливост, полицейска реформа и икономическо овластяване. През 2016 г. той участва активно в президентската кампания на Бърни Сандърс, като го подкрепя и води кампания за него.

Килър майк се е впуснал и в предприемачество, като е съсобственик на бръснарница в Атланта и стартира успешна линия продукти с канабис, наречена „Shelter“ в сътрудничество с рапъра и активист El-P.