54-годишният Шон "Диди" Комбс отново е обвинен в сексуално насилие и тормоз. Сега музикалният продуцент Родни "Лил Род" Джоунс го съди за 30 милиона долара. Преди това Диди беше обвинен в тормоз от три жени, а R&B певицата Касандра Вентура уреди делото през ноември.

Рап милиардерът Шон "Диди" Комбс е обвинен в сексуално насилие над мъж, след като продуцент го съди за постоянно галене и възможно изнасилване, докато е бил под въздействието на наркотици.

Родни "Лил Род" Джоунс казва, че му е било наредено да набира проститутки и да прави секс с тях за удоволствие на звездата и разполага със стотици часове видео, документиращи "сериозните незаконни дейности" на Комбс, пише Daily Mail.

Хип-хоп звездата преди това е била обвинена в сексуален тормоз от три жени и е загубила множество бизнес сделки поради твърденията.

Шон Цял екран
Шон "Диди" Комбс Снимка: Getty Images

Джоунс посочи някои от най-големите имена в музикалната индустрия като ответници в делото за 30 милиона долара, като каза, че шефът на звукозаписната компания Етиопия Хабтемариам нарекла действията на Комбс "приятелска игра" и неговия начин да "покаже, че те харесва".

Диди отрече съществуващите обвинения срещу него, наричайки ги "отвратителни", а адвокатът му нарече твърденията на Джоунс "чиста измислица".

Комбс нае Джоунс през август 2022 г. да продуцира някои песни от R&B албума „The Love Album: Off the Grid“, който беше номиниран за Грами след излизането си през септември 2023 г.

„Джоунс се съгласи и животът му е пагубно засегнат оттогава“, се казва в съдебния иск. Твърди се, че е бил многократно тормозен в домовете на Комбс във Флорида, Лос Анджелис и Ню Йорк, както и на наета яхта на Вирджинските острови на САЩ.

На яхтата Диди запознава продуцента с актьора Куба Гудинг-младши, за когото се твърди, че също е тормозил продуцента.

Джоунс също така твърди, че е бил сексуално нападнат от братовчедката на приятелката на Комбс Юнг Маями и е бил принуден да гледа видео на продуцента Стиви Джей, който прави секс с друг мъж.

Според делото Джоунс е трябвало да работи в банята на Комбс, докато той се къпел зад прозрачна преграда. И той твърди, че Шон "Диди" Комбс се е хвалил, че стреля по хора и е заплашвал да го пребие, ако не изпълни заповедта му.

Джоунс каза още, че е трябвало да набира секс работници за Комбс и веднъж се събудил дрогиран и в едно легло с музикант и две проститутки.

Делото беше заведено в понеделник в Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк, три седмици след като Джоунс подаде жалба в Gofundme с искане за пари, за да съди рапъра за неплатени хонорари.

В делото му също така са посочени синът на Комбс Джъстин, началникът на персонала на Комбс Кристина Хоррам и главният изпълнителен директор на Universal Music Group сър Лучиан Грейндж като ответници.

По-рано тази седмица Диди беше принуден да отрече груповото изнасилване на 17-годишно момиче в звукозаписното му студио в Манхатън, като каза, че снимката, на която тя седи в скута му, е „неточна“.

Сега той разшири екипа си от адвокати и е готов за нови процеси. 

Шон "Диди" Комбс преди това пропусна наградите "Грами" в Лос Анджелис, въпреки че беше номиниран в категорията за най-добър прогресивен R&B албум за първи път от 20 години.

шон комбс дидиЦял екран
Шон Комбс и певицата Каси Снимка: Getty Images

Той никога не е бил осъждан и наскоро уреди шумно дело за изнасилване, заведено от R&B певицата Каси - само ден след завеждането му.

През декември той излезе с изявление, в което отхвърли обвиненията срещу него, заявявайки, че не е извършил никакви ужасни действия.