77-годишната американска певица Шер е подала документи с искане за настойничество над 47-годишния си син Илайджа Блу Олман, за да управлява финансите му „поради сериозни психични проблеми и злоупотреба с вещества“.

Певицата твърди, че той е пристрастен към наркотиците, не може да управлява финансовите си дела и има здравословни проблеми, както физически, така и психически.

Първото заседание по делото е насрочено за 6 март 2024 г.

Илайджа Блу е син на Шер и покойната рок звезда Грег Алман, който почина през май 2017 г. на 69-годишна възраст. Певицата каза, че Илайджа получава периодични плащания от доверителен фонд, създаден от Алман, и изрази опасенията си, че той ще използва парите си за закупуване на нови лекарства, вместо да плаща за основни разходи, съобщава TMZ.

Шер вярва, че като майка тя е най-подходяща да бъде болногледач и е получила семейна подкрепа по този въпрос.

Знаменитостта смята, че синът й е бил изключително негативно повлиян от бившата си съпруга, 36-годишната Марианджела Кинг, която сега пречи на усилията му да получи необходимата помощ.

Кинг и Шер преди това са се карали публично, като Кинг твърди, че Шер се е опитала да отвлече Илайджа миналата година, за да го изпрати на рехабилитация. Певицата отрече всички обвинения от бившата си снаха.

Илайджа Блу Алман син ШерЦял екран
Илайджа Блу Алман е син на певицата Шер. Снимка: Getty

Певицата смята Кинг за виновна за това, което се случва със сина й.

„Тяхната бурна връзка беше белязана от цикъл на пристрастяване към наркотици и кризи на психичното здраве“, каза Шер в съдебните документи. Тя добави, че Кинг „не подкрепя възстановяването на Илайджа и... работи активно, за да попречи на Илайджа да се изчисти и изтрезнее или да получи лечението за психично здраве, от което отчаяно се нуждае“.

Знаменитостта казва, че е „информирана и вярва, че “Кинг е допринесла за предприемането на действия „за освобождаване на Илайджа от лечебния център, където той получаваше така необходимите медицински грижи“. Звездата е убедена, че Кинг няма право да бъде назначена за пазител на имението на Илайджа, освен ако съдът не установи, въз основа на ясни и убедителни доказателства, че такова назначение би било в най-добрия интерес на мъжа.

Шер "не успя да обсъди предпочитанията на сина си по отношение на назначаването на временен квестор, предвид продължаващите психически и физически здравословни проблеми на Илайджа. Адвокатите заявиха, че той "не е в състояние да формира или изрази предпочитанията си относно назначаването на квестор за неговото имение.

Освен Илайджа, Шер има 54-годишен син - Чаз Боно, от покойния Сони Боно. Първоначално той беше момиче на име Честити, но смени пола си на мъж.