Тина Търнър, емблематичната певица, известна като "Кралицата на рокендрола", вече е увековечена с кукла Барби в нейна чест.

Куклата е вдъхновена от хита на Търнър, спечелил Грами, "What's Love Got to Do With It". Барби е облечена в тоалет, вдъхновен от музикалния видеоклип на песента на Търнър - черна мини рокля, дънково яке и обеци.. и разбира се, Барби е с култовата прическа на певицата.

Куклата Тина Търнър се предлага за $55 на уебсайта на Mattel. Тя е създадена, за да отпразнува "несравнимата кариера" на певицата, според публикация в Instagram от официалния акаунт на Barbie.

"За мен е чест да приветствам моята Барби в групата на жените-пионери, които вече са представени, и да запозная повече деца с моето пътуване", коментира певицата.

Търнър се присъединява към други пионерски жени, които са били удостоявани с Барби, като бизнесдамата и филантроп Мадам Си Джей Уокър, приматологът Джейн Гудол и актрисата и активистка за правата на транссексуалните Лавърн Кокс, пише CNN.

Осемкратната носителка на "Грами" се радва на огромен успех в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, създавайки куп хитове заедно с бившия си съпруг Айк Търнър, но двойката се развежда през 1978 г. след бурен брак.

В началото на ноември 2019 г. Търнър присъства на откриването на мюзикъла за нейния живот, поставен на Бродуей.

Тя се оттегли от концертна дейност след последното си турне, което приключи през 2009 г.

Търнър, която е родена в Тенеси, се премества в Швейцария през 1995 г., заради нейния партньор в живота, роден в Германия, звукозаписния продуцент Ервин Бах. Тина се омъжва за него през 2013 г. и става гражданин на Швейцария през април същата година.