На Велика Събота всенародният любимец Веселин Маринов прекара първите часове от един от най-важните дни в християнската традиция заедно със зрителите и почитателите си. 

В телевизионно интервю, изпълнителят заяви: "Това е много светъл празник - след най-тъжния ден, идва най-светлия, когато Господ се възкресява и ние се уповаваме на него. Аз се обръщам към него когато имам нещо много важно и когато ми предстои стъпка, която ще промени живота ми."

Веселин Маринов сподели, че любимата му великденска традиция са козунаците. Днес празникът продължава да е на почит в семейството му, най-вече благодарение на съпругата му Веселина. Всяка година тя боядисва 100 яйца и ги раздава на приятели и на семейството.

По-време на пандемията, Веселин Маринов нямаше възможност да прави концерти, но сега си е поставил амбициозната задача да направи над 50 концерта до края на годината. Този път ще изненада почитателите си с нещо ново.

"От 98-а година аз пътувам само и единствено с балет...", разказва Маринов. "Но никога досега не съм бил с оркестър. Най-важното е, че този оркестър дойде и музикантите не са какви да е.", допълни още той.

За празника той пожела здраве за себе си и за близките си. "Пожелавам единствено здраве и всички да бъдат на онази празнична трапеза, на която най-много искат да бъдат."