Плажният сезон започна и мнозина са забравили как да се забавляват и безгрижно да си почиват на морето. С няколко съвета вашата ваканция на плажа ще бъде просто перфектна: Тези тънкости ще ви помогнат да се отпуснете възможно най-много и да надхвърлите скучните правила.

1. Трябва да си запазите място на слънце рано сутрин, а още по-добре - вечер. В противен случай ще трябва да се сгушите някъде на ръба на плажа и да се отправите към водата през тълпите туристи.

Хвърлете кърпа върху шезлонга и за пълната илюзия за присъствие оставете няколко бутилки бира и торба чипс наблизо. Вярно е, че в някои страни е забранено да се заемат места на плажа предварително: например, в Италия за такава предпазливост им се налага глоба от 200 EUR.

Но тези нечовешки нововъведения все още не са достигнали нашите черноморски брегове.

2. По-добре е да идвате на плажа със собствена храна: на чист въздух със сигурност ще огладнеете, така че защо да губите време в опашки за пасти и сладолед?

Всичко в хладилника ще ви бъде от полза: наденица, яйца, пържено пиле или вчерашна салата с майонеза. Вярно е, че след половин час на слънце тези продукти започват бавно да се влошават, но доброто не изчезва.

Можете да се забавлявате между плътни закуски с диня или семена, за деца - сладка сода.

3. Хвърляйте боклука върху пясъка. Корите от диня, ципата от колбаси, сърцевините на ябълките и люспите на семената изобщо не са боклук, а биологични отпадъци, които не вредят на природата, а дори напротив. 

4. Никакви кремове, панами и други глупости слънцезащитни продукти. Слънчевите бани и плуването под лепкав слой крем са просто неприятни и струват много. В края на краищата искате да се върнете от ваканция почерняла красавица, а не блед молец.

5. Слънчеви бани! Изрязаните бански са най-доброто плажно облекло за носене на плажа. По този начин ще направите страхотен тен с минимална разлика. 

6. Докосвайте се активно до морските същества: в южните морета има много екзотични същества и вие просто искате да ги опознаете по-добре - как да не погалите риба със забавни тръни по цялото тяло (точно като от „Търсенето на Немо“) или не разберете какво чувства тази красива медуза? Не забравяйте, че истинските натуралисти винаги се учат от грешките си, пише pochivkablitz.