Пътуващите вече имат възможност да наемат цял ​​частен самолет в Airbnb, но той може да се използва само като жилище. Не е евтино. 

Класически апартамент или хотелска стая изглежда много скучно, така че запалените пътници или любителите на нови преживявания търсят уникални възможности за настаняване в различни услуги. Една от тях, която е завладяла сърцата на мнозина, е къща самолет, пише Mirror.

Собственикът твърди, че хората могат да пътуват назад във времето до 1956 г. на борда на товарен самолет DC-6, който е превозвал товари и гориво до отдалечени села в Аляска около 50 години.

Необичаен самолет в САЩЦял екран
В САЩ можете да наемете самолет дом Снимка: Airbnb

Самолетът се намира на частна писта в град Васила и винаги изглежда готов за излитане. Вътре възниква известен дисонанс, защото има просторна трапезария, кухня, уютен хол, няколко спални, баня и дори достъп до кабината на пилота.

Изненадите не свършват дотук, тъй като палубата, построена на едно от крилата на самолета, предлага зашеметяваща гледка - идеалното място за барбекю. Всичко това показва собственикът на необичайната къща Джон на страницата си в социалната мрежа TikTok.

@supercarblondie.xtra They'll definitely be no red eyes on this plane! ????✈️ #hotel #privatejet #plane #travel #luxurylife #traveltiktok #traveltok #vacation #luxury #alaska #relaxing #holiday #luxuryliving #supercarblondie ♬ original sound - SB Xtra

„Вдъхновението за тази къща дойде от факта, че дървеният материал беше безумно скъп за построяването на обикновена къща, а половината от къщата вече е построена, ако имате самолет“, каза Джон.

Интериор на самолетна къщаЦял екран
Самолетът дом изненадва пътниците с комфорта си отвътре Снимка: Airbnb

По време на ремонта собственикът веднага преценява, че въпреки уникалната гледка от улицата, вътре трябва да има истински домашен уют, за да се чувства уютно. Всеки ъгъл с изключение на пилотската кабина е преработен на борда.

Къщата се отдава под наем на пътници, но разходите за живот са малко високи. За нощувка в самолета искат от 300 до 700 долара, всичко зависи от сезона.