Десетки въпроси и стотици коментари генерираха социалните мрежи в последните 24 часа заради пожарите в Северна Гърция. Масово българите се питат взаимно дали става за плаж в южната ни съседка заради усложнената обстановка и задимяването, което във вторник обхвана половин Гърция.
 
„Здравейте, имахме от днес резервация в Кавала, но я отменихме заради ситуацията с пожарите в района, с малко дете сме и не ми се рискуваше. От 3 дни съм в кореспонденция с хотела, да ни върнат платената сума за нощувките, но те категорично отказват, такава им била политиката“, пише млада майка в една от групите с българи, която следи актуалната информация в Гърция.
 
Други питат дали става за плаж. Получават и отговори със снимки.
 
„В Кавала е спокойно. На Керамоти днес също е спокойно. В Хрисуполи не се усеща миризма на дим, както беше вчера. Идвайте спокойно.“
 
„Всичко е наред на Тасос. Времето е прекрасно, морето също.“
 
„Всичко е спокойно. Вчера не се виждаше слънцето от дим, но днес има слънце“
 
От отговорите става ясно, че по-сложна е обстановката от Александруполис, макар че от хотелите там твърдят, че пожари има в областта, но не и близо до града. Около Кавала, Керамоти и остров Тасос вчера е имало задимяване, но днес времето е ясно.

Ето и снимки от мястото от ДНЕС:


 
 
Снимки от Кавала и Хрисопули от ВЧЕРА – 22 август: