Снимка: https://pluslifehealth.com.au

Топлият сезон е най-доброто време за възстановяване на вашето физическо и психическо здраве. Особено сега, когато всеки от нас ежедневно изпитва силен стрес и емоционално напрежение. СПА курортите, които предлагат пълен набор от козметични и уелнес услуги за хора от всяка възраст, ще помогнат за това.

Виши (Франция)

Този френски курорт работи повече от два века и през цялото това време е изключително популярен сред туристите. Преди това той се специализира в здравни процедури, така че хората са посещавали Виши и са лекували различни заболявания: от проблеми със сърцето или други органи до психични разстройства.

В днешно време курортът частично е променил посоката си на дейност и тук са открити много СПА хотели.

В града можете да намерите не само козметични салони или студия за масаж, но и магазини с елитна козметика, лечебна минерална вода и фитнес продукти. Освен това има лечебни извори и много уелнес магазини.

Канкун (Мексико)

Според туристи в Канкун се намират най-добрите СПА хотели в света. Град Канкун се намира в живописен ъгъл на Мексико на брега на Карибско море. Известен е не само с невероятни плажове, оживен нощен живот и шумни партита, но и с луксозни здравни центрове, които предлагат различни екзотични процедури.

Повечето туристи се радват да бъдат натрити с кактуси. Твърди се, че възстановява еластичността на кожата и премахва промените, свързани с възрастта. Освен това в Канкун се прави масаж с топки за голф, който отпуска мускулите и облекчава напрежението.

А в града има и SPA-комплекси за домашни любимци, където те се подлагат на процедури за подобряване състоянието на кожата и козината си.

Синята лагуна (Исландия)

Този курорт ще се хареса както на деца, така и на възрастни. Благодарение на минералните геотермални извори, които имат ярко син цвят, това място стана популярно в цял свят. Местните води имат лечебни свойства, имат положителен ефект върху състоянието на кожата, помагат за облекчаване на стреса и релаксация. Освен това местният въздух е много полезен за хора с проблеми с дихателната система.

В близост до Синята лагуна има няколко населени места, които предлагат на туристите широка гама от СПА процедури, за които използват козметика, произведена на базата на минерални скали от местни източници.

Хамамет (Тунис)

Този курорт се счита за най-големият и най-популярен в Тунис. Хамамет е много красив град, заобиколен от едната страна от безкрайни градини с различни цитрусови плодове, а от другата от Средиземно море. Но хората го посещават не само заради красивите плажове.

На територията на града има много SPA комплекси, които предлагат различни козметични и здравни процедури, за които се използват лечебна кал, водорасли и морска вода. Между другото, в Хамамет дори пясъкът има полезни свойства, защото е много богат на минерали.

Керала (Индия)

Не всички туристи знаят за този курорт. Не се рекламира от туристическите агенции и местният бизнес с основание смята, че няма нужда от допълнителна реклама. На територията на Керала се намира един от най-големите аюрведични дворци в Индия, който на пръв поглед прилича на манастир.

Престоят тук изисква предварителна подготовка. Поне две седмици ще живеете в относителна изолация, няма да напускате комплекса, ще използвате телефона за ограничено време и ще ядете само това, което местните готвачи ще ви приготвят.

Аюрведичните лечебни техники включват прочистване на физическо и психологическо ниво. Пациентите ходят на масажи, посещават бани, спазват специална диета, прекарват много време насаме със себе си. В свободното си време те могат да участват в медитации, певчески и музикални вечери.

Превод: GlasNews.bg / Снимки: pixabay.com & Image by Drazen Zigic on Freepikamp.