Инфлуенсърката Лариса Борхес е починала на 18 август, съобщи семейството й. Трагедията с 33-годишната жена е след претърпян втори инфаркт.

Роднините ѝ обясниха за медиите, че след първия инфаркт изпаднала в кома в продължение на седмица, след което дошла в съзнание. Осем дни по-късно обаче Борхес отново е получила инфаркт и този път, за жалост, е издъхнала.

Смъртта ѝ потресе не само нейните над 30 000 последователи, но и цяла Бразилия. Заради огромния медиен и обществен шум прокуратурата се самосезира и започна разследване по случая, за да се установят всички обстоятелствата около смъртта ѝ.

В социалните мрежи Борхес насърчаваше последователите си да спортуват по-често, за да поддържат тялото си здраво. На фона на това началникът на местната полиция Густаво Барселос обаче озадачи обществеността, разкривайки, че разполага с информация, според която Борхес е консумирала наркотични вещества и алкохол.

От думите му стана ясно още, че приятелят ѝ е бил привикан на разпит, но не е бил задържан, тъй като не е заподозрян по случая.

Междувременно родителите на починалата благодариха за получената финансова помощ, благодарение на която са организирали погребението на дъщеря им.