Легендарният супермодел разкри някои от скъпите си моменти с покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд, който беше отличен на предстоящата Met Gala през 2023 г. Тя написа за това в статия за The Guardian.

52-годишната Шифър си спомни един много специален чифт дънки, които носеше на подиума на Chanel през 1993 г., които бяха откритие по онова време и все още стават на звездата и днес.

„Въпреки че денимът е често срещана гледка в модата от висок клас днес, тогава той беше толкова нов и свеж. Карл Лагерфелд превърна това, което беше основно в луксозно облекло, използвайки красив плат, тъкан и характерни преплетени копчета „CC“, пише Шифър.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Page Six (@pagesix)

Тя добави: „Носила съм тези дънки много пъти – те никога не излизат от мода и издържаха изпитанието на времето благодарение на класическата кройка (висока талия, прави крачоли) и интензивния нюанс на френското синьо.“

Въпреки че панталоните са „леко избелели“ с времето, Клаудия казва, че те „не са имали нужда от ремонт“ през почти 30-те години, откакто ги е облякла за първи път на подума.

"Те са част от живота ми точно като всяко бижу или любимо произведение на изкуството. И, честно казано, обичам, че все още ми стават!", каза тя.