Медийният магнат милиардер Рупърт Мърдок, който е на 92 години, обяви годежа си с новата си приятелка, Ан Лесли Смит, на 66 години. Това се случва по-малко от година след развода с четвъртата си съпруга, супермодела Джери Хол.  

Той каза, че е предложил брак на Ан на деня на Свети Патрик, който се празнува на 17 март. Двойката беше в Ню Йорк този ден. Мърдок вече се пошегува, че денят не е избран случайно. „Аз съм една четвърт ирландец“, каза той в интервю, пише Daily Mail.

Медийният магнат, който подари на любимата си пръстен с огромен диамант, призна, че е бил нервен да предложи, защото се „страхува да се влюби“, но каза, че е сигурен, че бракът му с Ан Лесли Смит ще бъди последен.

Рупърт Мърдок, чието състояние се оценява на 17 милиарда долара, се натъкна на Смит миналия септември на събитие от 200 души, проведено в неговото лозе Moraga в Бел Еър, Калифорния.

Самата Ан Лесли Смит е бивш полицейски капелан, нейният съпруг - звездата на кънтри музиката Честър Смит, почина преди няколко години.

Тя нарече връзката си с милиардера „Божи дар“.

"Вдовица съм от 14 години. Подобно на Рупърт, съпругът ми беше бизнесмен. Работеше в местни вестници, развиваше радио и телевизионни станции и помагаше за популяризиране на Univision. Така че говоря езика на Рупърт. Споделяме едни и същи вярвания", сподели тя.

Тя била щастлива, когато Рупърт й предложил брак и приятелите й много се радват за нея. Сватбата е насрочена за лятото на 2023 г.

Припомняме, че този брак ще бъде петият за Рупърт Мърдок. Основателят, председател и главен изпълнителен директор на холдинговите компании News Corp и 21st Century Fox се жени за първи път през 1956 г. за Патриша Букър, стюардеса от Мелбърн. Двойката има дъщеря Пруденс, която сега е на 64 години.

Рупърт Мърдок, Джери Холцял екран
Рупърт Мърдок и четвъртата му съпруга Джери Хол Снимка: Getty Images

Втората съпруга на Мърдок беше шотландската журналистка Анна Торв. В този брак се раждат три деца: Елизабет, Лаклан и Джеймс. Компаниите на Мърдок публикуват два от романите на Анна, които са оценени от критиката. При развода си през 1999 г. тя получава 1,7 милиарда долара.

17 дни след развода Рупърт Мърдок се жени за трети път. Съпруга на 68-годишния телевизионен магнат беше 30-годишната Уенди Денг. Те имаха две дъщери: Грейс и Клои. Двойката се разведе шест месеца по-късно. Според слуховете, поради факта, че Рупърт е заподозрян във връзки с китайското разузнаване заради произхода на жена си.

Четвъртата съпруга на Мърдок беше известният супермодел Джери Хол, бивша вокалистка на Rolling Stones. Двойката се ожени през 2016 г. в Лондон в Spencer House след вихрен петмесечен роман.

Рупърт Мърдок, Джери Холцял екран
Сватбата на Рупърт Мърдок и Джери Хол Снимка: Getty Images

Рупърт Мърдок и Джери Хол обаче се разделиха миналата година. Не е ясно колко струва този развод на милиардера, но Джери Хол, която преди това пострада от Мик Джагър, когато се оказа, че бракът им, сключен в Бали, е невалиден, едва ли ще пропусне. Смята се, че раздялата им е една от най-скъпите в света и е струвала на Мърдок няколко милиарда долара.