През май миналата година американският театрален и филмов актьор Кевин Спейси получи пет обвинения в сексуално посегателство, включващо нападение над трима мъже между 2005 и 2013 г. Въпреки че Спейси се призна за невинен, през ноември 2022 г. Кралската прокуратура повдигна още седем обвинения, свързани с поредица от сексуални посегателства срещу един мъж между 2001 и 2004 г., съобщава Rolling Stone.

Отбелязва се, че по време на съдебно заседание на 13 януари в Лондон, на което 63-годишният актьор се появи чрез видеовръзка, Спейси пледира невинен по нови обвинения: нападение (три точки), сексуално посегателство (три точки) и подбуждане лице да участва в сексуална активност без съгласие.

Съдията по делото се съгласи да добави новото обвинение от седем точки към предишните пет, което доведе до един процес срещу Спейси по всички обвинения.

Процесът срещу Спейси в Лондон трябва да започне на 6 юни 2023 г. и се очаква да продължи три до четири седмици.

Когато обвиненията бяха повдигнати за първи път през май 2022 г., Спейси отговори: „Много оценявам изявлението на Кралската прокуратура, в което те внимателно напомниха на медиите и обществеността, че имам право на справедлив процес и съмнение до доказване на противното. Въпреки че съм разочарован от решението им да продължат процеса, ще се явя доброволно в Обединеното кралство, веднага щом това бъде уредено, и ще се защитавам."

Въпреки многобройните обвинения в сексуално посегателство и неподходящо поведение през последните години, които той отричаше, Спейси винаги успяваше да се измъкне.

Превод: GlasNews