Близо 17 години след като за последно работиха всички заедно, Дженифър Анистън, Къртни Кокс, Лиса Кудроу, Матю Пери, Мат Ле Бланк и Дейвид Шуимър заснеха дългоочакваното продължение на легендарния си сериал “Приятели”.

 Първоначално то трябваше да се появи на екрана още през май миналата година, след като в края на февруари 2020-а от НВО Max обявиха, че ще има нов епизод.

Пандемията отложи заснемането му с около година и пак заради нея на екипа се наложи да работи основно на външни локации. Така всички зрители ще видят отново онзи популярен фонтан, с който започваше всеки епизод и около който се събираха всички герои.

Нито един от екипа не издава каквато и да е информация за това какво всъщност ще представлява едночасовото продължение, затова и бдителни почитатели гадаят по снимките, които излизат в социалните мрежи. Заради кадрите с дивана и празната рамка на вратата на апартамента на Моника (героинята на Къртни Кокс) предположенията са, че именно там ще се развива действието в новия епизод, пише 24 часа.

Макар почитателите на най-популярния ситком от 90-те да очакват с нетърпение да видят любимите си приятели Рейчъл, Моника, Фийби, Чандлър, Джоуи и Рос, е много вероятно, колкото и шокиращо да звучи, те да не присъстват в продължението. Вместо върху тях сега акцентът ще е върху актьорите, които изпълняваха техните роли.

“Аз ще съм самият себе си. Аз ще съм си Дейвид”, разказа наскоро пред Би Би Си Дейвид Шуимър, който играеше Рос Гелър. “Няма да сме в роли, а ще сме самите ние, истинските хора”, обясни той, като след това веднага добави загадъчно: “Но ще има една част, няма да издавам повече... в която всички ще четем нещо.”

Неговата колежка Дженифър Анистън загатна същото, когато говори пред “Върайъти” миналата година. “Няма да съм Рейчъл, макар да съм малко като нея. Е, всички ние сме като малки фрагменти от тях.”

Между другото именно, Анистън отново попадна в центъра на медийното внимание дни след като засне продължението на сериала. Няколко таблоида излязоха със заглавия, че тя сама е съобщила, че ще осинови дете, на колегите си по време на снимките. Но малко след това представител на актрисата се намеси, за да опровергае клюката.

“Слуховете, че Дженифър е в процес на осиновяване на бебе, са неверни и това изобщо не се случва”, обясниха от името на актрисата.

Анистън отдавна попада в жълтите хроники заради личния си живот - и заради браковете си с известни актьори, и заради евентуалните си бременности. Актрисата не се притеснява да говори за избора си все още да няма деца, както и за бившите си съпрузи Брад Пит, с когото бяха женени до 2005 г., и Джъстин Теру, с когото се разделиха през 2017 г.

“Не чувствам празнина. Браковете ми бяха много успешни по мое лично мнение. И когато отиваха към края си, това бе избор, който сме направили, защото сме решили да бъдем щастливи. А понякога щастието вече го няма в този съюз.

Разбира се, имали сме неразбирания и не всеки момент е бил фантастичен, но все пак имаме един-единствен живот и не бих искала да го прекарам в определена ситуация, водена от страх - страха да бъда самотна, страха да не съм способна да оцелявам. Да остана в брак, който е основан на такъв страх, в едничкия ми живот, означава да си направя много лоша услуга”, разказа Анистън в свое интервю през 2019 г.

Тя определя публичното вглеждане в семейния ѝ статус като инструмент да се принизи всичко, в което е успяла. “Това е толкова плитък начин, по който хората гледат на мен. Единственото нещо, за което могат да ме сочат с пръст, сякаш това е най-голямата ми грешка.”

За нея намирането на съвършения партньор и на щастливия завършек е “много романтична идея като от книгите. Разбирам го и мисля, че при някои хора наистина така се случва. Това е невероятно и достойно за адмирации, дори за завист. Но пътят на всички ни е различен”, обяснява още Анистън.

Тя е единствената от шестимата актьори в “Приятели”, която успя да надгради славата си от сериала. Останалите ѝ колеги също не спряха да участват в различни филми и предавания, но Анистън направи изключително успешна кинокариера и стана една от най-скъпоплатените актриси в света. Богатството ѝ се оценява на 300 млн. долара.

Очаква се продължението на “Приятели” да тръгне по стрийминг платформата HBO Max след няколко месеца. Дотогава зрителите могат да гледат отново всичките му епизоди по НВО Go и по “Би Ти Ви Комеди” всеки делник от 18 ч.