86-годишният актьор Ален Делон ще интервюира украинския президент Володимир Зеленски. Това съобщава телевизионният канал BFMTV.

Интервюто ще бъде излъчено в петък по TV5 Monde. По-рано звездата от филмите "Борсалино" и "Зоро" вече изрази подкрепата си за Украйна.

Върна се към обществения живот след началото на войната в Украйна. Преди това Ален Делон беше пенсиониран, дълго време не се снимаше във филми (последният му филм, произведение за Белмондо, излезе през 2015 г.).

Сега обаче Делон осъди руските окупатори и каза, че е „дълбоко трогнат от това, което се случва с Украйна“ и затова изразява своята подкрепа. Боря се за тях“, каза актьорът.

Представители на френските телевизионни канали LCP, Nice-Matin, Ouest-France и 20 Minutes ще пристигнат в Киев, за да интервюират украинския президент Володимир Зеленски. С тях ще бъде и Ален Делон.

86-годишният актьор участва и в специална програма за украинския поет Тарас Шевченко. 

След като беше пенсиониран през последните десет години, Ален Делон каза през 2021 г., че иска да направи последния си филм, „който ще продължи векове“. Той също така спомена, че иска да умре, използвайки услугата за евтаназия. В Швейцария, където живее актьорът, това е законно. Така направи и режисьорът Жан-Люк Годар, който през последните години живееше като отшелник в тази страна.

Превод: GlasNews