Американският рапър Фатман Скууп почина на 53 години. По-рано артистът беше видян да колабира на сцената по време на представление в Хамдън, Кънектикът, САЩ.

Семейството на музиканта потвърди новината с "дълбока тъга и много натежали сърца" в публикация на страницата му в Instagram. Семейството му каза, че светът е "изгубил една лъчезарна душа, фар на светлината на сцената и в живота", добавяйки, че той е "не просто изпълнител от световна класа, той беше баща, брат, чичо и приятел".

Роденият в Ню Йорк рапър свалил ризата си и минал зад DJ кабината, когато е видян, че пада. Докато хората наблизо се опитваха да приложат сърдечна реанимация на изпълнителя, неговите хайп мъже се опитаха да успокоят тълпата, пускайки още песни.

Лорън Гарет, кметът на Хамдън, написа във Facebook по-рано в петък: „Тази вечер, по време на представление в, Айзък Фрийман, известен още като Фатман Скууп, получи спешна медицинска помощ на сцената. Той е транспортиран с линейка до болницата. Ще предоставим актуализации, когато са налични. Моля, пазете го в мислите и молитвите си.“

Истинското име на Скууп е Айзак Фриимън Трети.

Скууп работи като радиоводещ, преди да издаде първия си сингъл през 1998 г. и продължи да продуцира три собствени албума, 10 сингъла, и сътрудничи по десетки други песни.