За конфронтацията между холивудските суперзвезди и бивши съпрузи Брад Пит и Анджелина Джоли е време да направим завладяващ филм, който ще надмине по популярност картината „Мистър и мисис Смит“, която някога е отбелязала началото на връзката им. Сега бившите влюбени воюват с всички сили заради винарната Château Miraval във Франция.

На 10 юли актрисата заведе дело, в което освен всичко друго осмива Пит заради твърденията му, че е "построил" френския им бизнес с вино, пише Page Six. Актрисата каза, че го смята за холивудски аматьор, който в най-добрия случай е "посетил лозята", за да види работата на френските работници, които наистина са направили бизнес.

През 2014 г. в свое интервю Брад споделя как се е запознал с винопроизводството.

вино, лозето на Питцял екран
Вино Chateau Miraval Cotes de Provence на рафтовете на магазините в Лос Анджелис Снимка: Getty

„Сега съм фермер, обичам да уча за земята и кое поле е най-добро за кое грозде, драмата на септември и октомври: берем ли реколтата днес? Къде е нивото на захарта? Каква е киселинността? Ще вали ли? Това беше училище за мен“, каза той пред Wine Spectator, като добави, че в неработните месеци след прибирането на реколтата обича „да чисти гората и да ходи по земята“.

Делото, заведено от адвокатите на Джоли, съдържа твърдения, направени преди това от адвокатите на Пит, че решението на актрисата да продаде дела си в бизнеса, закупен от двойката през 2011 г., "заплашва да унищожи проекта, в който Пит е положил толкова много усилия".

"Пит е актьор, а не винопроизводител. Той се занимава с илюзии, а не с мръсотия и грозде. През годините, в които уж е "изградил" бизнеса си, той е играл и се е появявал в десетки филми, да не говорим за безброй реклами, пътувания из света до филмови премиери и посещения в Холивуд… Докато Пит без съмнение е посетил лозята, за да се възхити на работата на френските работници, които наистина са направили бизнеса успешен, Пит не е винопроизводител“, заявява ищецът.

Шато Миравал, лозя, винопроизводствоцял екран
Шато Миравал е препъникамъкът между Пит и Джоли Снимка: Getty Images

Според адвокатите на Джоли бизнесът на Пит дължи 350 милиона долара на собствения й холдинг.

Превод: GlasNews