47-годишната холивудска актриса Анджелина Джоли спечели делото срещу бившия си съпруг, американския актьор Брад Пит. 

Конфликтът между бившите съпрузи трябваше да разреши въпроса относно съвместната винарна Chateau Miraval във Франция. През зимата на 2022 г. 58-годишният актьор заведе дело срещу бившата си съпруга, защото тя продаде дела си на руския олигарх Юрий Шефлер, без да предупреди Пит.

На последното съдебно заседание адвокатите на Анджелина Джоли поискаха бившият й съпруг да предостави документи, доказващи незаконността на продажбата на част от винарната. Представители на Брад Пит поискаха съдът да отхвърли искането на актрисата за документи, но съдът в Лос Анджелис призна, че Пит и неговите съюзници по този въпрос трябва да предоставят необходимите документи на противоположната страна.

Инсайдери на изданието казват, че по този начин Брад Пит е загубил, неспособен да се справи с гнева след развода и кавгите с бившата си съпруга.

Miraval Chateau е закупен от Брад Пит и Анджелина Джоли през 2008 г. Територията на замъка в южната част на Франция включва и винарна, в която според Брад Пит той е вложил много повече усилия и средства.

Сега Джоли ще води нови дела за попечителство над шестте си деца, три от които са осиновени. След като се разведоха официално през 2019 г., холивудската двойка все още не е уредила въпроса за бъдещето на децата си. По време на процеса те остават с Анджелина и рядко се виждат с Брад Пит, затова той смята, че бившата му любима умишлено бави процеса, за да свикнат децата още повече с нея.