Синът на принц Хари и Меган Маркъл, Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, днес навършва пет години. Той не е виждал дядо си, крал Чарлз, откакто родителите му напуснаха Великобритания и заминаха за САЩ. Но съдейки по редки снимки, той се радва на златен живот, помагайки да бере портокали и да преследва чайки край имението на родителите си в Калифорния.

Арчи е роден в болница Портланд в Лондон на 6 май 2019 г. в 05.26 ч. сутринта. Принц Хари каза тогава, че "за него може да умре", когато се роди една седмица по-късно в изключителната лондонска болница преди пет години. Стаята на Меган Маркъл беше украсена с електрически свещи и снимка на принцеса Даяна. По време на раждането двойката слуша и песните на немската изпълнителка Дева Премал, която превръща санскритските мантри в музика.

Арчи, принц АрчиЦял екран
Първата публична поява на Арчи Снимка: The Duke and Duchess of Sussex

Първите снимки, публикувани два дни по-късно, показват как го представят на покойната кралица и принц Филип, неговите прадядовци и баба му Дория Рагланд, пише The Sun.

Говорейки от Уиндзор на рождения ден на сина си, принц Хари с радост каза, че раждането на Арчи е „най-невероятното изживяване, което мога да си представя“. По-късно той разкри, че е държал ръката на Меган, докато тя ражда Арчи, и каза, че е имала трудно раждане. Така тя получила епидурална упойка.

Но поради кралските разногласия, които накараха него и Меган да се преместят в Калифорния, той прекара само първите пет месеца от живота си в Обединеното кралство.

Арчи, принц АрчиЦял екран
Арчи със снимка на баба си Снимка: Instagram misanharriman

Подробности за щастливия живот на Арчи с двегодишната му сестричка Лилибет бяха разкрити в документалната поредица на Netflix за Хари и Меган миналата година.

Той беше забелязан да преследва чайки на плажа, да помага на родителите си да берат портокали в градината и да си играе с двете любими кучета на семейството - лабрадора Пул и бигъла Гай.

По-рано беше съобщено, че Арчи посещава детска градина и планира да започне редовно обучение, когато навърши шест години. Най-вероятно ще го запишат на детска градина тази есен.

Арчи, принц АрчиЦял екран
Меган Маркъл и Арчи 

В интервю за The Cut Меган разкри как Арчи обича да се преструва на лекар със стетоскоп играчка и каза, че една от любимите му храни е кесадията.