Американският рапър Лил Дърк, носител на награда "Грами", е арестуван по обвинение в наемно убийство.

Рапарът, чието истинско име е Дърк Девонтей Банкс, е задържан четвъртък вечерта в щата Флорида. Той има шест албума в топ пет на американската класация на Billboard от 2019 г. насам и също така си сътрудничи с топ звезди като Drake и J Cole за хитови сингли.

Арестът идва ден, след като петима души, свързани с хип-хоп групата на Банкс, Only The Family (OTF), бяха обвинени в Чикаго във връзка със стрелба през 2022 г., при която беше убит братовчедът на конкурентния рапър Куандо Рондо.

Длъжностни лица твърдят, че петимата мъже, обвинени в сряда, са организирали стрелбата през 2022 г. в Лос Анджелис като пряко отмъщение за смъртта през 2020 г. на изгряващия рапър Кинг Вон.

Chicago Sun-Times съобщи, че новото обвинение срещу петимата мъже твърди, че неназован съзаговорник е предлагал „пари и доходоносни музикални възможности с OTF“ на всеки, който е участвал в убийството на Куандо Рондо.

Твърди се, че през 2022 г. някои от обвиняемите са стреляли по кола, в която са пътували Куандо Рондо, сестра му и братовчед му Савиая Робинсън. Куандо Рондо и сестра му са невредими, но Робинсън умира.

33-годишният Лил Дърк от Чикаго спечели наградата "Грами" за най-добро мелодично рап изпълнение през февруари за All My Life с участието на J Cole. 

Рапарът основава OTF през 2010 г. и групата е в центъра на рап сцената в града.