22-годишната Алондра Меркадо Кампос, по-известна на последователите в социалните мрежи като Алондра МС, „Мис Боливия Мундо 2020“ и „Мис Чаровна Боливия 2023“, беше арестувана по обвинения в трафик на оръжие.

Сега красавицата е изпратена в женския затвор Тринидад в Бени, в Североизточна Боливия, където важат много строги правила.

Местните медии съобщиха, че полицията е открила значително количество огнестрелни оръжия и боеприпаси за AK-47 в дома й. Кампос ще бъде задържана в ареста 30 дни до първото й явяване пред съда, съобщава Daily Mail. Съдебномедицинска експертиза на колата й също може да предостави доказателства за твърдения за трафик на наркотици или употреба на наркотици, казват прокурорите.

Тя не каза нищо, докато беше представена на съдия по време на явяване в съда, където прокурорите поискаха тя да бъде задържана под стража.

Нейният партньор, идентифициран на местно ниво като Андрес Васкес, в момента се укрива и се издирва за разпит във връзка с трафик на наркотици.

„Този ​​човек е разследван за трафик на контролирани вещества и се укрива от правосъдието“, каза пред репортери заместник-прокурорът на отдел Бени Джералдо Балдерас. Той каза, че видеозаписи, намерени в мобилен телефон, иззет от Кампос, показват как тя и нейният партньор посещават редица партита с незаконни оръжия, конфискувани от полицията.

Алондра МеркадоЦял екран
Гаджето на красавицата Андрес Васкес избяга Снимка: alondra_mercadoc

Разследването по случая продължава.