Херцозите на Съсекс разглеждат къщи в предградията на Санта Барбара, но хората тук са категорично против такива съседи.

Когато местните в Санта Барбара, уединения анклав ранчо Хоуп в Калифорния, чуха, че принц Хари и Меган Маркъл може да напуснат близкия Монтесито, за да си купят дом в тяхното ексклузивно предградие, те не разгърнаха постелката за добре дошли. Освен това те са категорично против подобно съседство, пише The Post .

Управителят на ранчото каза, че девет месеца след публикуването на слуховете в Santa Barbara News-Press техният офис продължава да получава обаждания от загрижени жители, които се опасяват, че принц Хари и Меган Маркъл и тяхната служба за сигурност ще нарушат спокойствието в тихия район, където къщите струват до 22,5 милиона долара.

Ранчо Хоуп, предградие на Санта Барбарацял екран
Вход на ранчото Хоуп Снимка: Социални мрежи

„Хората, които ми се обадиха, не искат промяна и не искат целия този шум“, каза брокер, който пожела да остане анонимен, пред репортери.

„Хората са недоволни, това е, което казват в града. Те искат да останат в Монтесито и да не привличат вниманието към ранчото Хоуп“, потвърди друг брокер и родом от Санта Барбара.

Жителите на Hope Ranch казват, че са виждали Меган Маркъл на частен плаж в предградието, където само три пътя са обществени и жителите ценят тишината и спокойствието.

Частен плаж в Hope Ranch

Говори се, че принц Хари и Меган Маркъл са търсили дом в ранчото Хоуп още през октомври 2022 г.

А местните са загрижени, че Хари и Меган, които са се преместили в съседната къща, могат да превърнат общността си в „разширение на Монтесито“.

Там, където сега живеят принц Хари и семейството му, много знаменитости имат домове. Монтесито е дом на Кейти Пери и Орландо Блум, Адам Левин, Опра Уинфри, Дженифър Анистън и Елън Дедженеръс. Но дори и там те бяха недоволни от такива шумни и неудобни съседи, които постоянно се преследват от зяпачи и папараци.

Един от служителите на магазина в Монтесито каза, че екипът по сигурността на Хари и Меган постоянно блокира улиците и пътеките.

Жителите и съседите в ексклузивната общност Hope Ranch - с повече от 27 мили пътеки за коне и частен плаж - се опасяват, че кралските особи ще компрометират личното им пространство.

Мнозина се опасяват, че медийното внимание, което следва двойката, ще унищожи тихото предградие.

"Всъщност е грешно да се блокират улиците. Това пречи на хората. И те плащат много пари, за да живеят тук, знаете", каза брокерът.

Докато Монтесито има обществени плажове, жителите на Hope Ranch се нуждаят от входен код за достъп до частния си плаж. И те ценят спокойствието и уединението, в което Меган Маркъл и принц Хари не се вписват.

„Надявам се, че ръководството на ранчото е много внимателно, за да го запази по този начин. Ние сме единствените в района, които имат собствен плаж“, каза бивш обитател на ранчото.

А Брайън Нейър, глобален специалист по луксозни недвижими имоти от Бевърли Хилс, каза пред репортери, че имотите Hope Ranch рядко излизат на пазара и продавачите могат да избират на кого да продават.

„Хората, които ми се обадиха, не биха искали Меган и Хари да се преместят тук – те са много консервативни. Това е малка, много богата общност, където имотите не се предлагат много често за продажба. Има много стари пари. Богатство от старо поколение. Тези имоти просто се предават от едно поколение на следващо“, каза Нейер.

Принц Хари, Меган Маркълцял екран
 Принц Хари и Меган Маркъл в Монтесито