Оказа се, че в кралското семейство на Великобритания никога не украсява коледните елхи със сърма.

Бивш иконом на крал Чарлз говори за коледната украса, която кралските особи никога не използват за елхите си, защото според слуховете кралица Елизабет не я харесва, пише Daily Mail.

Бившият кралски иконом Грант Харолд е работил за тогавашния принц Чарлз в неговата резиденция Хайгроув в Глостършир в продължение на седем години, преди да подаде оставка през 2011 г.

Той твърди, че членовете на кралското семейство предпочитат да не прекаляват с украсата на коледната елха. Но в кралското семейство имало и хубава традиция. Покойната кралица запазвала едно дърво за внуците си, като им позволявала да го украсят както си искат.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)


Коледно дърво в замъка Уиндзор 

Наскоро дворецът Кенсингтън пусна снимка на принцесата на Уелс, застанала пред стилно украсената си коледна елха. Смърчът беше украсен с кадифени панделки и сребърни орнаменти. И наистина няма сърма.

„Всички украсяват коледната елха със сърма, но ако отидете на гости на някой от членовете на кралското семейство, тогава там ще видите само зеленина, играчки и светлини“, каза бившият иконом.


Кейт Мидълтън пред коледна елха Снимка: Кралското семейство

По-рано този месец кралицата-консорт Камила покани децата, които поддържат двата й патронажа, да помогнат за украсата на нейната коледна елха в Кларънс Хаус. Коледната елха беше украсена само с червено-бели декорации и гирлянд без ни най-малко следи от сърма.

Въпреки че кралицата се придържаше към строг дрескод за своите коледни елхи, една все пак беше подарена на по-младите членове на кралското семейство.

"В Сандрингам кралицата нареди едно от дърветата в една от стаите да бъде оставено неукрасено, за да могат децата да го украсят. Това беше традиция, която тя започна", каза икономът.

Тази година кралското семейство ще празнува Коледа без кралицата за първи път, откакто тя почина на 96-годишна възраст през септември.

Очаква се кралските особи да присъстват на служба в църквата "Св. Мария Магдалена" в имението Сандрингам, преди да се върнат у дома за коледна вечеря.

През ноември беше съобщено, че крал Чарлз е поканил Меган Маркъл и принц Хари на коледните тържества на семейството, въпреки че са напуснали кралските задължения преди почти три години. Но източник, близък до царя, каза, че те най-вероятно няма да дойдат.

Особено след като Кейт Мидълтън се чувства предадена от документалния филм за херцозите на Съсекс, а съпругът й, принц Уилям, вече каза, че няма да гледа сериала.

Превод: Glasnews