Бившият дом на Анджелина Джоли и Брад Пит в Ню Орлиънс беше продаден за 2,8 милиона долара, след като бяха поискани 5,35 милиона долара. Тази цена е дори по-ниска от това, което известната двойка плати за имението във френския квартал през 2006 г.  

Двойката купи имението от 7703 квадратни фута в емблематичния френски квартал на града през 2006 г. и след това го продаде през 2016 г., малко след като Джоли подаде молба за развод, пише Daily Mail.

 
Бивш дом на Брад Пит и Анджелина Джоли в Ню Орлиънс

Построен през 1828 г., този исторически дом разполага с много модерни функции, включително асансьор, фитнес зала, открит басейн и фонтан.

Бившата звездна двойка купи къщата за 3,5 милиона долара в брой и я продаде за 4,9 милиона долара.

Разполага със седем спални, пет бани, грандиозна вита стълба, дървени подове и мраморни камини.

 
Бивш дом на Брад Пит и Анджелина Джоли в Ню Орлиънс

Началната цена за имението беше 1 милион долара, а след като 12 наддавачи дадоха своите цени, имотът в крайна сметка беше продаден за 2,8 милиона долара.

Въпреки величието, престижното местоположение и дълбоката история на имението, включително неговите известни обитатели, къщата донесе около половината от първоначалната искана цена.

Тази година домът беше обявен за победител в националния HGTV Ultimate House Hunt в категорията Downtown Homes.

Брад Пит и Анджелина Джоли си купиха бяло имение с типични за Ню Орлиънс балкони и тераса само година след срещата си на снимачната площадка на "Мистър и мисис Смит". Именно тогава започва техният скандален роман, тъй като Пит беше женен за суперзвездата от "Приятели" Дженифър Анистън. Така че това имение спокойно може да се нарече любовното гнездо на Бранджелина – както тогава наричаха известната двойка.

Въпреки че призна, че се е влюбила в Пит по време на снимките, Джоли настоя, че „да бъда интимна с женен мъж, когато собственият ми баща изневери на майка ми, не е нещо, което мога да простя“.

Анджелина Джоли, Брад ПитЦял екран
Анджелина Джоли и Брад Пит Снимка: Getty Images

"Ако бях направила това, нямаше да мога да се погледна на сутринта. Нямаше да бъда привлечена от мъж, който изневерява на жена си", каза Джоли, но в крайна сметка Пит скъса с Анистън и двамата започнаха да излизат.

Двойката се ожени през 2014 г. - след почти 10 години връзка.

След това Брад и Анджелина се разделиха. Те бяха замесени в неприятна битка за попечителство над децата си.

"Бранджелина" има шест деца: Мадокс, когото Джоли осинови от Камбоджа през 2002 г., Захара, осиновена през 2005 г. от Етиопия, и Пакс, небиологичните деца на двойката.

Шайло и близнаците Нокс и Вивиен са техни биологични деца.

Брад Пит, Анджелина Джоли, децаЦял екран
Брад Пит и Анджелина Джоли с децата Снимка: Getty Images

Освен за попечителство, двете звезди се борят и за съвместно придобитите имоти. Горчивата битка произтича от решението на Анджелина да продаде през 2021 г. своя дял от френското лозе, което купиха заедно, когато излизаха през 2008 г.

Първоначално Брад твърдеше, че тя е направила продажбата зад гърба му и твърдеше, че бившата му се опитвала „умишлено да навреди“ на репутацията на бизнеса и да „подкопае“ инвестицията му.