Филмовият продуцент Себастиан Беър-МакКлард беше уволнен от продуцентската компания Elara Pictures, която основа през 2014 г. с режисьора Бени Сафди и Джошуа Сафди, който също режисира, но и играе във филми. Причината са обвинения в сексуален тормоз.

Няколко жени обвиниха бившия съпруг на Емили Ратайковски в "тревожно поведение" и тормоз, пише GQ. Бени беше първият, който наруши мълчанието си три месеца след публикуването на разобличаваща статия за поведението на Беър-МакКлърд във Variety.

"Отвратително е и когато разбереш нещо за някого, което не си знаел, просто трябва да си много по-внимателен. Много е и не е нещо, което искаш да се случи на някого. И когато разбереш относно това, единственото нещо, което можете да направите, е просто да поемете контрола над всичко", каза той.

Материалът намекна и за незадоволителното поведение на Сафдие. Една от обвинителките говори за травматичното си преживяване при заснемане на сцена за техния филм Good Times, която не успя да влезе във финалната версия.

След като Bear-McClard се свърза с нея в Instagram, 17-годишното момиче беше убедено да изпълни напълно гола секс сцена с непознат актьор, който попитал дали може да проникне в нея.

Братята Сафдие присъстваха при заснемането на сцената. Според момичето тя не е очаквала това.

„Бях напълно зашеметена и ужасена. Разочарованието ми само се задълбочи, когато непознатият актьор прошепна в ухото ми дали може да влезе в мен, докато камерите работят. Казах не“.

Тя добави, че е започнала да спи с Bear-McClard, въпреки факта, че е била на 17 години и двойката е продължила по взаимно съгласие повече от две години.

Втората жена, която е била на 18 по време на инцидента, също твърди, че е била ухажвана от женения тогава Беър-МакКлърд. Той се свързал с нея в Instagram и й обещал да я направи звезда, докато работи върху Uncut Gems, в който участва Адам Сандлър.

Емили Ратайковски се раздели със съпруга си , след като научи за изневерите му през 2022 г. след четири години брак, въпреки факта, че синът им Силвестър расте. Моделът не коментира слуховете и предпочете да запази мълчание.