Въпреки че на 22 юли навърши едва 11 години, принц Джордж притежава милиарди лири и е наследил огромна поземлена империя.

Младият принц е втори в наследяването на трона след баща си принц Уилям. Неговото нетно състояние се оценява на около £2,9 милиарда ($3,6 милиарда). Огромното му богатство до голяма степен се състои от 133 000 акра земя, които той наследи при раждането си, разпределени в 23 окръга на Обединеното кралство, което струва приблизително £0,83 милиарда ($1 милиард) през 2019 г., пише Mirror.

Принц ДжорджЦял екран
Официална снимка на принц Джордж за неговия 11-и рожден ден Снимка: princeandprincessofwales/instagram

След време Джордж ще наследи херцогството Корнуол от баща си - огромно портфолио от земи и имоти на стойност над £1 милиард, което ще осигури на наследника на трона значителен доход (в момента £21 милиона годишно). Както е посочено на официалния уебсайт на кралското семейство, приходите от херцогство Корнуол се използват от принца на Уелс, за да „издържа себе си, децата си и техните семейства“ и своите „филантропски дейности“.

В допълнение към парите и активите, когато принц Уилям се възкачи на трона, той ще наследи няколко титли, включително херцог на Корнуол, граф на Честър, херцог на Ротсей, граф на Карик, барон Ренфрю, лорд на островите и принц и велик Стюард на Шотландия.

И един ден Джордж ще стане крал, което ще му даде достъп до всички финансови ползи от титлата, включително средствата на херцогство Ланкастър (друго голямо портфолио от земи, имоти и активи) и суверенната субсидия на правителството.