Кейт Мидълтън била разстроена след спор с принц Уилям. 

Двойката от Уелс обмисля къде да ходи на училище най-големият им син Джордж. Бъдещият крал на Великобритания иска първородният му син също да учи в Итън Колидж, който посещаваха както Уилям, така и по-малкият му брат Хари. Тогава това беше нарушение на дългогодишните кралски традиции, защото крал Чарлз III и неговите предци посещаваха училището-интернат Gordonstoun, пише Mirror.

Болната от рак принцеса на Уелс обаче е против решението на съпруга си. Тя не иска да изпрати Джордж в интернат за момчета, защото самата Катрин е била „ужасно тормозена в първия си интернат“.

Кейт Мидълтън и принц ДжорджЦял екран
Кейт Мидълтън и принц Джордж Снимка: Getty Images

„Кейт не може да понесе мисълта, че Джордж може да премине през това, през което тя самата трябваше да премине, затова страда“, казва вътрешен човек на изданието.

Затова Уилям и болната му съпруга с часове спорят къде да учи престолонаследникът.

Както знаете, принцесата на Уелс посещавала пансиона за момичета Даун Хаус в Бъркшър, който напуска, след като е била тормозена, и отива в друго училище.

Катрин постъпва в Marlborough State College в Wiltshire. Тук би искала да учи Джордж, който на 22 юли става на 11 години.

Принц Уилям и принц ДжорджЦял екран
Принц Уилям и принц Джордж Снимка: Getty Images

Принцът на Уелс започва да учи в Итън през 1995 г. и завършва през 2000 г. Обучението тук струва £53 398 на година.