Братът на принцеса Даяна Чарлз Спенсър сподели "дълбоко трогателна снимка" на покойната си сестра на страницата си в Instagram. Кадърът е направен на 65-ия рожден ден на баща им през 1989 г.

На снимката Даяна и Чарлз са седнали от двете страни на баща си Джон Спенсър, 8-ми граф Спенсър. Принцеса Уелская е облечена в бяла рокля до пода с един дълъг ръкав и драперия на рамото. На нея може да видите и бижута - колие, обеци и гривна. Тя се усмихва на камерата, докато Чарлз е по-сериозен.

Принцеса Даяна с брат си и баща сицял екран
Принцеса Даяна с брат си и баща си Снимка: charles.earl.spencer/instagram

Ърл Спенсър наследява семейното имение Алторп в Нортхамптъншър след смъртта на баща си през 1992 г. и живее там с третата си съпруга Карън и дъщеря им лейди Шарлот.

Снимката на Даяна се появи малко преди премиерата на петия сезон на историческия драматичен сериал "Короната" за живота на британските монарси. Приятели на покойната принцеса вече разкритикуваха „нечувствителността“ на Netflix, след като екипът на The Crown беше видян да снима моменти, довели до фаталната й автомобилна катастрофа - само на 100 ярда от тунела в Париж, където тя загина преди 25 години.

Премиерата на пети сезон е насрочена за 9 ноември и е една от най-очакваните тази есен. Ще обхване годините до развода и смъртта на майката на наследниците на британския трон. Ще бъде показано и интервю с принцеса Даяна в предаването Панорама през 1995 г., което вече предизвика гняв. Актрисата Джуди Денч, която изигра Елизабет I и кралица Виктория, която е приятелка на крал Чарлз III и съпругата му Камила, нарече сериала "груб и обиден". Тя не изключва шоуто да навреди на монархията. Носителката на "Оскар" актриса го обвини в "голяма сензация" и смесване на факти и измислици.

Принцеса Даяна в петия сезон се играе от австралийската актриса Елизабет Дебики, а принц Чарлз се играе от Доминик Уест.

Междувременно снимките на шести сезон продължават. Той ще се фокусира върху смъртта на Даяна през 1997 г., представянето на Уилям и Кейт и според съобщенията ще завърши със сватбата на Чарлз и Камила през 2005 г.