Херцогинята на Корнуол, съпруга на престолонаследника на британския престол принц Чарлз, преживява лична трагедия. Нейният братовчед Чарлз Вилиърс се самоуби, пише The Times.

59-годишен мъж беше намерен мъртъв в стая в хотел Durrants в лондонския район Мерилебоун миналата седмица. Прислужницата намери тялото. Също така беше съобщено, че Вилиърс е обявен в несъстоятелност.

Роднината на херцогиня Камила преживя тежък развод. Той се раздели със съпругата си Ема Вилиърс през 2012 г., две години по-късно те се разведоха официално, но съдилищата продължиха осем години. Пресата дори нарече развода "най-дългият в Обединеното кралство".

Чарлз Вилиърс и бившата му съпруга Ема Вилиърс Снимка: Социални мрежи

Чарлз и Ема не можаха да се разберат къде да решат всички проблеми, които възникнаха по време на процеса на развод: в Англия или в Шотландия. В резултат имаше пет процеса и бяха сменени 20 съдии. В някакъв момент Ема Вилиърс дори беше обвинена в бигамия.

Братовчедът на херцогиня Камила Паркър-Боулс преживя тежко развода, изпадна в депресия, приятел го заведе от Великобритания в Гърция, където се опита да го забавлява с яхта. Но пътуванията с лодка не помогнаха - и той изпрати Чарлз обратно в рехабилитационна клиника.

Репортери разбраха, че вместо в клиника Чарлз Вилиърс се е настанил в хотел Durrants миналата сряда и се е самоубил на следващия ден.

Хотел Durrants в Лондон, където Чарлз Вилиърс се самоуби Снимка: tripadvisor.ru

През март 2021 г. съдия Мостин от семейното отделение на Върховния съд постанови, че Чарлз Вилиърс е много задлъжнял и не трябва да плаща издръжка.

Той заяви, че г-н и г-жа Вилиърс са били "финансово съсипани" от "ужасния" процес и подозира, че и двамата са били "психически увредени".

Дори имението им в джорджиански стил Милтън Хаус в Западен Дънбартъншър, където са живели през всичките тези години, ще бъде конфискувано. И трябваше да напуснат наетата вила, след като дължаха 18 хиляди паунда на собственика. Наскоро Ема живееше в малък апартамент в Будапеща, придобит преди брака й, а Чарлз Вилиърс прекарвал нощта „на диваните на приятели“.

В последното съдебно заседание съдия Мостин каза, че г-н и г-жа Вилиърс са повдигнали обвинения един срещу друг, след като тяхната „любов се е превърнала в омраза“.

Вилиърс, роднината на херцогиня Камила по майчина линия, беше сгоден за 45-годишната оперна певица Хайди Инес, но тя прекъсна връзката им през февруари тази година.

Майката на Чарлз Вилиърс е Елизабет Кепел, дъщеря на виконт Бъри, син на 9-ия граф на Албермарл. Майка й беше лейди Мири Вейн-Темпест-Стюарт, дъщеря на 7-ия маркиз на Лондондери.

Превод: GlasNews