Колкото повече феновете научават за живота зад кулисите на Бритни Спиърс в нейните мемоари „Жената в мен“, които се появяват на 24 октомври, толкова повече те разбират нейните действия. Историите на певицата за нейното семейство станаха истинско откровение за мнозина, тъй като тя описа не само собствената си връзка с родителите си, но също така говори за баба си Ема Джийн Спиърс, майката на баща си. Авторката смята, че тя и роднината й имат много сходни съдби.

„Трагедията е в моето семейство“, заявява тя в книгата, преди да се потопи в историята за това как нейната баба, известна на всички като Джийн и вдъхновението за второто име на Бритни, е претърпяла години на травма и загуба. В резултат на това тя се застрелва на гроба на малкия си син.

Ема била омъжена за полицай на име Джун Спиърс. Той успял да има 10 деца от три различни съпруги. Мъжът беше обвинен в сексуално насилие над дъщеря си, която беше само на 11 години. На 16-годишна възраст момичето избяга от дома си.

Бракът на Ема Джийн беше сполетян от трагедия. Синът й почина на третия ден след раждането, а съпругът й я принудил да влезе в психиатрична клиника, където тя била принудена да приема литий. Бритни също беше принудена от баща си да приема същото лекарство, когато беше под негови грижи.

Джейми Спиърс, Браян Спиърс, Дядо Джун, Джейми-Лин Спиърс, Бритни Спиърс и Лин СпиърсЦял екран
Джейми Спиърс, Браян Спиърс, дядо Джун, Джейми-Лин Спиърс, Бритни Спиърс и Лин Спиърс Снимка: Getty

В един влажен пролетен ден през 1966 г. Жан влиза в гробището, където е погребан синът й, насочва пушка 12-калибър към главата си и дръпва спусъка.

Според певицата нейният „зъл“ дядо е „обиждал“ не само съпругата си Жан, но и децата си. Още през 2022 г. лелята на Бритни, Лий Ан Спиърс Радър, говори за издевателствата на Джун по време на интервю за списание New York. Тя твърди, че той я е принудил да прави секс с него, докато се прибирали от църквата, където той работел като дякон.

„Надявам се да гори в ада“, каза тя пред изданието тогава.

Третата съпруга на Джун, за която той се ожени само осем месеца след смъртта на Джийн, също каза на изданието, че той я е биел и е „извършил многобройни прояви на жестокост“ към нея по време на брака им.

Бритни пише, че дядо й принуждавал баща й Джейми да тренира баскетбол с часове, дори когато бил „изтощен“.

„Всеки ден, когато баща ми приключваше с баскетболната тренировка, колкото и уморен и гладен да беше, той все пак трябваше да стреля още 100 топки, преди да може да влезе. Доколкото мога да кажа, никой няма добра дума за първите 50 години от живота му. Дори в моето семейство се казваше, че мъжете на Спиърс обикновено са лоша новина, особено по отношение на това как се отнасят към жените... Джун се смекчи, когато остаря. Аз виждах не злобен човек, оскърбяващ баща ми и неговите братя и сестри, а по-скоро дядо ми, който изглеждаше търпелив и мил“, каза тя.

Бритни спиърс дядоЦял екран
Бритни Спиърс и дядо й Джун Снимка: Getty

Тя вярва, че "травмата", която баща й е преживял като дете, е повлияла на начина, по който се е отнесъл към нея и нейните братя и сестри.

„Знам, че травмата е част от причината, поради която баща ми беше такъв, какъвто беше с мен и моите братя и сестри. Защо никога нищо не беше достатъчно добро за него. Баща ми тласкаше брат ми да успее в спорта. Той пиеше, докато не загуби способността да мисли. Той изчезваше за дни наред. Когато баща ми пиеше, той беше изключително ядосан", се казва в книгата.